Totálny úlet: Airstream a Weber predstavili skladací gril do auta!

Airstream Weber je prenosný autogril, ktorý rozložíte a aj zložíte jednou rukou.

01.07.2022 18:00
Airstream Weber Traveler  - skladací gril Foto:
Weber Traveler je už v predaji dokonca aj na Slovensku, nie však vo verzii "Airstream".
debata

Pokiaľ ide o výlety do prírody, kempovanie a grilovanie, tak Airstream aj Weber patria k ikonickým značkám. Špecialitou tej prvej sú exkluzívne prívesy a kempovacie autá, tá druhá je zas špičkou v oblasti grilovania. Takže ich spojenie dáva celkom zmysel, najmä ak výsledkom je exkluzívny skladací autogril s príznačným názvom Airstream Weber Traveler.

Ten je vylepšenou verziou skladacieho grilu Weber Traveler, ktorý sa predáva aj na Slovensku, predstavený bol minulý rok. Špecialitou tohto grilu je možnosť zložiť ho jednou rukou do naozaj plochého tvaru, ktorý sa ľahko zmesti do kufra auta. Pre názornosť – zložený má rozmery len 111 × 58 × 30 cm a váži necelých 30 kg.

Airstream Weber Traveler  - skladací gril
Airstream Weber Traveler  - skladací gril
+2Airstream Weber Traveler  - skladací gril

Aj keď sme ho v nadpise nazvali „úletom“, tak nie je až tak revolučnou novinkou. Podobné skladacie grily má už dlhšie v ponuke pod modelovým označením Roadtrip ďalší známy výrobca outdoorového vybavenia, ktorým je spoločnosť Coleman. Weber však dizajn svojho grilu výrazne oproti konkurencii vylepšil – má napríklad špeciálne kolieska pre ľahší pohyb po nerovnom teréne alebo tráve, dá sa rozložiť jednou rukou, má pomerne priestranný bočný stolík, robustný rám a po zložení sa automaticky zaistí, aby sa počas jazdy neotvoril.

Dacia Dokker Camperiz Čítajte viac Geniálna prestavba: Dacia Dokker ako karavan!

Na prvý pohľad sa verzia Airstream Weber odlišuje len nápisom „Airstream“ na ráme, v skutočnosti má však aj celohliníkový rám a gril je uspôsobený tak, aby sa dal napojiť priamo na fľašu s tekutým propánom, ktorá je umiestnená v karavanoch Airstream. Bez tejto úpravy by gril nefungoval (alebo by potreboval samostatnú plynovú kartušu), pretože systém karavanov Airstream je nastavený pre propán s nižším prepúšťacím tlakom, ktorý by pre výkonný gril nestačil. Táto úprava umožňuje pripojiť gril hadicou priamo ku v karavane zabudovanej fľaši a gril zvláda aj rýchle grilovanie steakov, čo by inak bol problém.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #gril #kempovanie #Airstream #Weber #skladací gril
Články podľa značiek