Úvod Výrobcovia Samsung VIDEO: Z tohto telefónu odpadnete. Našiel som TOP funkcie, ktoré sa oplatí...

VIDEO: Z tohto telefónu odpadnete. Našiel som TOP funkcie, ktoré sa oplatí zapnúť!

4

Skladacie mobily s ohybným displejom sú stále relatívne novou skupinou zariadení, ktoré ľudia pomaličky spoznávajú. Vďaka unikátnemu dizajnu ponúkajú aj unikátne funkcie, o ktorých väčšina ani nevie. Aj preto sme sa rozhodli ukázať, čo takýto telefón dokáže a prečo by sa vám mohol zapáčiť. Ako model nám poslúži špičkový Samsung Galaxy Z Flip3 (recenzia TU).

1. Dva displeje

Prvou črtou, ktorú si všimnete okamžite je fakt, že skladacie telefóny majú zväčša dva displeje. Jeden sa nachádza na vonkajšej strane a je viditeľný aj vtedy, keď je hlavný displej zatvorený. Vďaka šikovným ručičkám softvérových inžinierov ponúka aj vonkajšia obrazovka užitočné funkcie, ktoré vám pomôžu každý deň.

Vonkajší displej je obľúbený hlavne vďaka podpore rôznych widgetov, resp. miniaplikácií. Displej tak nemusí zobrazovať len čas a dátum, ale aj ovládacie prvky pre počúvanie hudby, počítadlo krokov, počasie, stopky a mnoho, mnoho ďalšieho.

Samozrejme, všetky tieto prvky sa dajú upraviť presne podľa vašej chuti. Ak vám napríklad nevyhovuje poradie, v ktorom sa miniaplikácie zobrazujú, zmeníte to v nastaveniach. Na rovnakom mieste môžete niektoré z nich skryť alebo naopak, pridať.

2. Najkvalitnejšia selfie

Akokoľvek dobré sú predné fotoaparáty, nikdy sa nevyrovnajú tým hlavným umiestneným na zadnej strane. Uvedomuje si to aj Samsung, ktorý pri Galaxy Z Flip3 pripravil možnosť odfotiť si selfie práve kvalitnými fotoaparátmi. Stačí, ak dvojitým ťuknutím na tlačidlo zapnutia/vypnutia zariadenia spustíte fotoaparát. Na vonkajšej obrazovke sa okamžite zobrazí náhľad, aby ste videli, čo fotíte. Naozaj šikovné riešenie, ktoré neponúka veľa zariadení.

Okrem fotenia môžete samozrejme aj natáčať video a okrem toho aj striedať fotenie či natáčanie na klasický alebo širokouhlý objektív.

3. Multitasking ako nikde inde

Skladacie telefóny s ohybným displejom majú oproti iným zariadeniam jednu obrovskú výhodu. Ich displej sa dá rozdeliť nielen softvérovo, ale aj hardvérovo. Nemám tým na mysli rozrezanie telefónu na polovicu, ale rozdelenie aplikácií tak, aby sa umiestnili na jednu či druhú stranu displeja.

To je skvelé napríklad vtedy, ak chcete, povedzme, pozerať YouTube video a zároveň si čítať správy. Na vrchnú časť telefónu umiestnite video a na tú spodnú správu. Alebo kľudne opačne. Tým, že sa displej v strede ohýba sú tak aplikácie rozdelené nielen softvérovo, ale aj hardvérovo.

Chcete spoznať ďalšie funkcie?

Ak chcete vedieť viac užitočných tipov ako využiť skladací telefón naplno, pozrite si naše video, kde okrem iného uvidíte, ako si nastaviť takéto parádne gifká na vonkajší displej.

Podobné tipy pripravujeme aj pre väčší Galaxy Z Fold 3. Ani túto časť si nenechajte ujsť, našli sme tam pár slušných vychytávok.