Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
01.07.2022 03:20

Mesto začne rekonštruovať škôlku na Mierovej, práce potrvajú 16 mesiacov


Snímka zdroj: (Mesto Svit).


Mesto Svit má už dlhodobo problém s kapacitou, ale tiež s nevyhovujúcim stavom kuchyne v predškolských zariadeniach. V najbližších týždňoch sa však začne s rekonštrukciou aj prístavbou materskej školy (MŠ) na Mierovej ulici, čo má situáciu zlepšiť.


Mesto získalo na projekt nenávratný finančný príspevok (NFP) z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške takmer 1,2 milióna eur. Primátorka mesta Dáša Vojsovičová uviedla, že vďaka prístavbe, nadstavbe budovy a jej obnove pribudnú v škôlke tri nové triedy.

"Projekt tiež ráta s novým interiérovým vybavením, dôjde k rozšíreniu a rekonštrukcii kuchyne a zázemia a pribudnú prvky na hranie v exteriéri," vymenovala Vojsovičová. Príprava projektovej dokumentácie trvala štyri mesiace, žiadosť o dotáciu samospráva podala ešte v lete minulého roka a nedávno podpísala zmluvu o poskytnutí NFP s Ministerstvom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Pozitívom podľa primátorky je, že bolo už vydané aj stavebné a územné rozhodnutie.

Samospráva pôvodne zvažovala aj inú možnosť, projekt rekonštrukcie škôlky na ulici kpt. Nálepku, bol však zrušený. "Išlo by o rozšírenie len pre 47 detí, bol cielený na deti z marginalizovaných skupín a bol bez kuchyne. To by znamenalo dovoz stravy z iného stravovacieho zariadenia a kuchyňa v škôlke na Mierovej ulici je už teraz na pokraji svojich limitov. Tento zrušený projekt by navyše mesto zaťažil úverom vo výške 200 000 eur, pričom bojujeme s nákladmi na nutné opravy zastaralej budovy škôlky na Mierovej už teraz," zdôvodnila Vojsovičová.

Celkové náklady na projekt obnovy a rozšírenia kapacity MŠ na Mierovej ulici sú na úrovni 2,02 milióna eur. Práce by sa podľa radnice mali začať po kontrole verejného obstarávania, ktoré aktuálne prebieha a potrvajú podľa zmluvy so zhotoviteľom približne rok. Snahou mesta je, aby bola prevádzka škôlky obmedzená čo najmenej. MŠ v súčasnosti navštevuje viac ako 200 detí v desiatich triedach, z toho dve sú v elokovanom pracovisku v časti Podskalka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2016
Na obnove hradu Čabraď sa pracuje už 20 rokov
Už niekoľko víkendov odpracovali tento rok dobrovoľníci na obnove hradu Čabraď v okrese Krupina.
viac
24.11.2016
Ochranári vrátili vodu do vyschnutého koryta Čiližského potoka
Vďaka revitalizácii Čiližského potoka ochranári znovu vrátili vodu do jeho 33,5 kilometrov dlhého koryta, z ktorého takmer dve tretiny boli ešte donedávna úplne suché.
viac
23.12.2018
Mesto obnoví krytú plaváreň, vyčlenilo na to vyše milión eur
Na rekonštrukciu mestskej plavárne v Trebišove vyčlenilo v stredu (19. 12.) mestské zastupiteľstvo sumu 1 135 000 eur. Prostriedky pôjdu z rezervného fondu mesta. Zároveň poslanci schválili zámer dokončenia rekonštrukcie plavárne v celkovej predpokladanej hodnote 1 951 000 eur.
viac
23.04.2020
Skalica pokračuje v regenerácii verejného priestranstva
Mesto Skalica pokračuje v projekte s názvom Regenerácia vnútrobloku sídliska na ulici Mallého. V rámci Integrovaného regionálneho operačného programu bola mestu Skalica schválená dotácia na účel zveľadenia prostredia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %