Ladislav Bariak, bývalý novinár z portálu aktuality.sk, sa vlani v novembri rozhodol opustiť svoju redakciu a pomôcť ministrovi financií Igorovi Matovičovi pri komunikácii s verejnosťou.

Nevydržal ani rok

„Chcem veriť tomu, že štýl jeho komunikácie sa po mojom príchode zmenil. Je viac ochotný komunikovať s novinármi, dávať rozhovory médiám, atď. Bohužiaľ, ale nie vždy je táto zmena badateľná aj navonok, čo ma, samozrejme, mrzí," povedal Bariak pre týždenník Plus 7 Dní.

U Matoviča však nevydržal ani celý rok a u financmajstra skončil. „Dnes som ministrovi financií Igorovi Matovičovi oznámil ukončenie svojej pôsobnosti v úlohe mediálneho poradcu,“ informoval začiatkom júna.

Nové ministerstvo

Už od 1. júla nastupuje na ministerstvo kultúry a jeho služby bude využívať Natália Milanová. Ministerke je totiž zo strany médií často vyčítaná slabá komunikácia.

Ďalšie dôležité správy

Na snímke kandidát Ľuboš Machaj počas verejného vypočutia kandidátov na generálneho riaditeľa RTVS na Výbore NR SR pre kultúru a médiá v Bratislave 13. júna 2022. FOTO TASR - Jaroslav Novák
Neprehliadnite

Jaroslav Rezník post neobhájil, RTVS bude mať nového šéfa