Na čo sa treba sústrediť pri samostatnej montáži sprchového kúta?

Rekonštrukcia kúpeľne nie je najjednoduchšia a bohužiaľ je aj nákladná. V takej situácii sa niektorí snažia ušetriť peniaze a rozhodnú sa pre samostatnú montáž sprchového kútu. Preto si v tomto článku predstavíme ako si nainštalovať sprchový kút.

Inštalácia sprchového kúta

Mohlo by sa to zdať komplikované, ale v skutočnosti to nie je príliš náročné. Dôležité je vybrať si kvalitnejší produkt a dôležité je, aby všetky prvky do seba dokonale zapadali. Dávajte si ale pozor aby ste nerobilie bežné chyby, ktoré sa stávajú, keď sa niekto pustí do montáže skleneného sprchovacieho kúta samostatne. Môže sa to zdať vtipné, ale častou chybou je nepoužívanie návodu. Aj keď sme presvedčení, že ide o klišé – v praxi sa ukáže, že nevieme, kde začať a čo by malo do seba zapadať. Takýto detail môže pokaziť celú našu prácu. Požiadajte niekoho o pomoc, pretože inštalácia sprchového kúta pre amatéra nemusí byť veľmi jednoduchá. Začnite prácu s montážou konštrukcie kabíny a potom ju namontujte na vaničku. Ďalšou etapou je inštalácia stenových profilov. V tomto bode by ste nemali robiť žiadne chyby. Tu použijete iba nástenné skrutky. Nezabudnite skontrolovať celú konštrukciu pomocou vodováhy. Ak spozorujete akékoľvek nerovnosti, opravte ich pomocou podložiek v časti kabíny kde je to potrebné. To je veľmi dôležité, pretože vykonanie toho má vplyv na tesnosť a nevyhnutnú funkčnosť. Profesionálne diely do sprchovacích kabín nájdete na https://sklo.sk/sk/4-sprchove-kuty

Montáž sprchovej vaničky

Samozrejme sprchová vanička je všeobecne dôležitým prvkom väčšiny modelov sprchových kútov. Moderné sprchové vaničky už nie sú také ako boli v minulosti. Líšia sa vzhľadom, dodávajú interiéru moderný vzhľad, sú nízke a nie sú vyrobené len z akrylátu, ale aj z konglomerátu. Pri jej výbere dbajte najmä na tvar, veľkosť a odtok. Nie je potrebné dokupovať diely potrebné na jej montáž, nakoľko sa už predávajú v sade. Montáž sprchového kúta, ako aj vaničky je jednoduchá, no pamätajte na to, že by to celé malo držať na stene a na sebe! Tam, kde sú spoje, zabezpečte styčné plochy oboch prvkov silikónom, špeciálne prispôsobeným na montáž kabíny.

Montáž dielov sprchovej vaničky

Prioritou pri montáži sprchovej vaničky je regulácia výšky nožičiek. Všetky by mali byť na tej istej úrovni. Pri montáži si pomôžte vodováhou. Všetky disproporcie sa dajú napraviť. V prípade situácie, keď je vanička inštalovaná pomocou háčikov, montujte ju tak ako to káže inštrukcia. Tieto miesta sú veľmi dôležité. Keď si myslíte, že je všetko pripravené, môžete sprchovú vaničku prilepiť na podlahu kúpeľne – pomocou lepidla.

Keď je už vanička na plánovanom mieste, pristúpime k montáži rámu sprchového kúta. Následne doplňujeme konštrukciu sklenenými prvkami. Aby sa však sklo nepoškodilo prípadnými korekciami – odporúča sa počkať aspoň deň, aby ste mali istotu, že všetko tesní. Ak sa ukáže, že niečo vyteká, znova naneste silikón a potom vymeňte sklenené doplnky.

Hotovo! Aj keď to tak nevyzerá inštalácia sprchového kúta nie je taká zložitá.

ZDIEĽAJ NA:

Zapojte sa do diskusie. Vaše názory sú vítane!

komentárov