MojAndroid

Pred pár týždňami bolo oznámené, že komunikačná služba Google Meet sa čoskoro zlúči s inou službou na video hovory – Google Duo. Paradoxom je, že ešte predtým podľa portálu 9to5Google získa novú audio funkciu.

Zmienka o novej funkcii bola objavená v kóde aplikácie

Google Duo vo verzii 169, ktorý sa teraz objavil v obchode Google Play, má v kóde mobilnej aplikácie pripravuje novú funkciu, ktorú nazýva „binaurálny zvuk“ alebo „separácia sterea“. Rovnaké reťazce kódu sa však objavujú aj v najnovšom vydaní aplikácie Gmailu, čo naznačuje, že táto funkcia príde prichádza najskôr do služby Google Meet.

<string name=”binaural_audio_switch_preference_title”>Stereo separation</string>

<string name=”binaural_audio_switch_preference_summary”>Lets you hear where people who speak are on your screen</string>

Zmienka o funkcii, ktorá bola nájdená v aplikácii Gmail

V aplikáciách pre video hovory sa zvyčajne stereo zvuk odosiela rovnako do oboch reproduktorov respektíve slúchadiel. Podľa portálu SamMobile sa zdá, že povolenie novej audio funkcie v Meet posunie zvuk hovoru doľava alebo doprava v závislosti od toho, kde sa na vašej obrazovke objaví hovoriaca osoba.

Čo je účelom novej funkcie v Google Meet?

To sa hodí pre uľahčenie identifikácie človeka, ktorý práve hovorí počas konferenčného stretnutia. Vďaka hlasitejšiemu zvuku z konkrétneho reproduktoru alebo slúchadla budete vedieť, na koho sa pozerať. Cieľom funkcie je tak urobiť skupinové video hovory prirodzenejšie. Prekvapením je len to, že prichádza aj do služby, ktorá by mala byť čoskoro ukončená.

Google Meet videohovor
Skupinový video hovor v Google Meet | Zdroj: blog.google.com

Služba Meet by mala byť v nasledujúcich mesiacoch integrovaná do Google Duo, ktoré preberie aj viaceré jej funkcie. Kým sa neuskutoční migrácia všetkých funkcií, tak bude Meet fungovať popri Google Duo. Spoločnosť Google sa k tomuto kroku rozhodla pravdepodobne kvôli tomu, že si služby navzájom zbytočne konkurovali.

Náš tip
Samsung začal s produkciou svojich prvých 3 nm čipov
1.7.2022

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+