Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
01.07.2022 01:30

Prímestské autobusy prechádzajú do prázdninového režimu


Ilustračná snímka.


Prímestská autobusová doprava v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) bude od piatka 1. júla do 2. septembra zabezpečovaná v režime školských prázdnin.


Aktuálne cestovné poriadky sú zverejnené na webovom sídle TTSK i dopravcov Arriva Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica. Informoval  tom predseda TTSK Jozef Viskupič.

"Motivovať obyvateľov kraja k využívaniu ekologických foriem dopravy chceme aj počas letných prázdnin. Do pozornosti opäť dávame rodinný cestovný lístok len za jedno euro. Verím, že obyvatelia kraja využijú tento benefit a leto si naplno užijeme v Trnavskom kraji zážitkov. Tipy na spoznávanie prírodných i kultúrnych krás prináša Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj, ktorá navyše ponúka vlastné originálne produkty ako výletné vlaky alebo cyklobusy," uviedol Viskupič.

Na rodinný cestovný lístok v cene jedného eura je možné prepraviť spolu až päť osôb v kombinácii maximálne dvoch dospelých a troch detí alebo jedného dospelého a štyroch detí. Podmienkou je, aby sa v skupine vždy nachádzala minimálne jedna dospelá osoba a jedno dieťa do 16 rokov. Benefit môžu ľudia využívať počas víkendov, sviatkov, dní pracovného pokoja a voľna.

KOCR pripravila jazdy výletnými vlakmi sprevádzané divadelným zážitkom v podaní hercov Divadla Jána Palárika v Trnave. Vo svojej druhej sezóne budú výletné vlaky premávať počas júlových a augustových sobôt na trasách Bratislava – Kúty – Holíč a späť alebo Nové Mesto nad Váhom – Trnava – Galanta a späť. Tematicky sa venujú Márii Terézii.

Počas letnej turistickej sezóny môžu cestujúci využiť cyklobusy po celom kraji. V júli a septembri budú fungovať cyklobusy do Malých Karpát na trase Trnava – Dobrá Voda – Piešťany – Brezová pod Bradlom – Prietrž. Cyklobusy "od vody k vode" budú premávať na dvoch trasách, pričom jedna vedie z Dunajskej Stredy do Čilistova a do rovnakého cieľa vedie aj trasa zo Senca.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.05.2020
Od nedele sa prímestské autobusy vrátia do prázdninového režimu
Prímestské autobusy v Banskobystrickom kraji budú od nedele 10. mája (vrátane) opäť premávať v prázdninovom režime. Župa tak zareagovala na uvoľňovanie opatrení zo strany štátu, na všetkých linkách však zostávajú platiť prísne bezpečnostné opatrenia.
viac
09.05.2020
Od pondelka budú prímestské autobusy v TTSK jazdiť v prázdninovom režime
Cestujúcich v prímestskej autobusovej doprave v trnavskej župe čaká od budúceho týždňa zmena. Autobusy budú od pondelka 11. mája 2020 jazdiť v režime školských prázdnin.
viac
30.10.2020
Mení sa režim cestovných poriadkov prímestskej autobusovej dopravy
Počas najbližších týždňov budú prímestské autobusy v Žilinskom kraji jazdiť v obmedzenom režime. Dôvodom sú mimoriadne prázdniny stanovené ministerstvom školstva ako i platný zákaz vychádzania v rámci "čiastočného lockdownu".
viac
29.07.2021
Poslanci TTSK schválili zavedenie zónového členenia kraja
Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) schválili na stredajšom mimoriadnom rokovaní zavedenie zónového členenia kraja a predplatných cestovných lístkov. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %