Ako spáliť maximum za minimum času: 15-minútovka, ktorú pocítite

FITSHAKER | 3. január 2024
fitshaker, HIIT, benefity hittka, fitstyl2022, joga, pilates, tréningový plán, Fit in, FIT štýl

Chceš byť v lete v skvelej forme? Ale ani náhodou sa ti nechce v lete hodinu potiť a tráviť veľa času pri cvičení? Bingo! Máme pre teba rýchle cvičenie, pri ktorom budeš nielen spaľovať, ale aj nádherne formovať postavu! Stačí ti cca 15- 30 minút na cvičenie, ale podmienkou je- musíš ísť “na plný plyn!” Zoznám sa s intervalovým cvičením- HIIT.

HIIT

Skratka HIIT−z angličtiny High Intensity Interval Training, v preklade znamená vysoko intenzívny intervalový tréning. Oproti klasickému tréningu, keď udržiavame tepovú frekvenciu na priemerne rovnakej úrovni, je pri intervalových tréningoch tepová frekvencia stále iná.

fitshaker, HIIT, benefity hittka, fitstyl2022, joga, pilates, tréningový plán, Fit in, FIT štýl

Ako to funguje v praxi?

Pri tréningu striedaš vysokú intenzitu s nízkou, čo v praxi vyzerá tak, že bežíš napríklad 20 metrov šprint a ďalších 20 metrov veľmi pomaly. Počas šprintu sa ti teda radikálne zvýši tep a počas ďalších 20 metrov sa v dôsledku spomalenia tep zníži. Takýmto spôsobom môžeš robiť posilňovacie cvičenia s vlastnou hmotnosťou, beh, bicyklovanie, plávanie alebo iný druh športu.

Aké sú benefity HIIT-ka?

  • HIIT tréningy sú kratšie ako tradičné cvičenia. Väčšina HIIT cvičení trvá zhruba 30 minút alebo aj menej (ak sa vykonáva správne, nebudeš schopná robiť ho dlhšie než 30 minút).
  • spáliš viac kalórií, pretože HIIT spaľuje tuk aj po docvičení! To znamená, že metabolizmus nášho tela (množstvo kalórií, ktoré spálime) sa zrýchli o 24 −48 hodín po docvičení. Ak to však chceme dosiahnuť, veľmi dôležité je uistiť sa, že udržiavame cvičenie vysoko intenzívne.
  • zlepšuje kondíciu,
  • udržuje naše srdce zdravé,
  • zlepšuje citlivosť na inzulín a znižuje krvný tlak.

Ako často?

Takým zlatým stredom sú určite 2, max. 3 HIIT tréningy do týždňa. Pri takejto frekvencii by si mala byť schopná dosahovať výsledky a zároveň byť schopná zotaviť sa po tréningoch.

Ako si v lete vyskladať účinný tréningový plán do 15 minút denne?

Vyskúšaj tréningový plán 15-minútovky s Fitshakerom! Obsahuje HIIT tréningy (na dokonalé formovanie postavy) + jogu a Pilates (na úžasnú regeneráciu organizmu a skvelý strečing tela) + cvičenia na bruško (ale aj iné problémové partie). Stačí si zapnúť online fitko www.fitshaker.sk, nastaviť program Fit in 15 min. a celé leto cvičiť 15-minútovky s TOP trénermi zo Slovenska i Česka. Navyše, množstvo cvičení bolo natáčaných pri bazéne, či jazere, takže množstvo tréningov budeš cvičiť s báječnou príchuťou slnka a leta. Šetri čas a cíť sa v lete úžasne! Stačí ti na to 15 minút denne a fitshaker.

fitshaker, HIIT, benefity hittka, fitstyl2022, joga, pilates, tréningový plán, Fit in, FIT štýl

S kódom fitstyl2022 máte 10 % zľavu pri zakúpení premium členstva na 3 a viac mesiacov. Kód platí pre nových členov.