Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

NAJLEPŠÍ doplnok výživy pre ŽENY nad 50 rokov: Dobrá KONDÍCIA a príval energie napriek veku!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

S pribúdajúcim vekom prichádzajú zmeny, ktoré nie sú práve najpríjemnejšie. Napriek tomu to nemusí byť nič strašné! Stačí dbať na správnu stravu a pomôcť si určitými doplnkami výživy.

Užívanie doplnkov môže byť prospešné a poskytne podporu, ktorú telo potrebuje pre svoje zdravé fungovanie. Chýba vášmu organizmu vitamíny a minerály? Alebo sú nevyhnutné iné látky, ktoré zmiernia artritídu, demenciu, cukrovku alebo podporia zdravé tehotenstvo? Doplnky výživy by mohli pomôcť!

Ďalším faktorom pri výbere toho, ktoré doplnky sú pre vás najlepšie, je váš vek, ako sa píše na eatthis.com. Rôzne vekové skupiny majú rôzne potreby, rovnako ako rôzne pohlavia. Ako vaše telo starne, potrebujete špecifické doplnky, vrátane jedného pre vaše celkové zdravie. Podľa Lisy Moskovitzovej, RD, generálnej riaditeľky NY Nutrition Group a autorky knihy The Core 3 Healthy Eating Plan, je najlepším doplnkom, ak ste žena nad 50 rokov, vysokokvalitný multivitamín.

Čítajte tiež: 3 časté ZLOZVYKY, ktoré robia mnohí po SPÁLENÍ od slnka: Veľký HAZARD, skoncujte s nimi!

"Pre svojich klientov v strednom veku zvyčajne predpisujem vysoko kvalitný multivitamín, ktorý zahŕňa vitamín D pre zdravie kostí, horčík pre funkciu svalov a nervov a antioxidanty, ako je resveratrol a glutatión," tvrdí Moskovitzová. "Antioxidanty bojujú proti nevyhnutnému oxidačnému stresu, ktorý môže urýchliť a skomplikovať proces starnutia."

Ktoré živiny by mali uprednostniť ženy nad 50 rokov?

Moskovitzová verí, že ako vaše telo postupuje v rôznych životných fázach, menia sa aj nutričné ​​potreby. Preto je čoraz dôležitejšie mať pestrú stravu bohatú na živiny. To pomôže v ochrane pred chorobami súvisiacimi s vekom, takže im vďaka tomu predídete. 

NAJLEPŠÍ doplnok výživy pre
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

"Vitamín D a vápnik sú nevyhnutné pre zdravie kostí, extra B-12 pôsobí proti zníženiu rýchlosti absorpcie a zameranie sa na vlákninu je kľúčové pre zdravie trávenia a čriev," radí Moskovitzová. "Našťastie väčšinu z týchto základných vecí môžete získať zo svojej stravy, ale doplnok môže pomôcť vyplniť medzery a zaviesť ďalšie zdravé živiny."

Ak ste žena vo veku 50 rokov alebo staršia, máte s pribúdajúcim vekom väčšie riziko nedostatku vitamínov B6, B12 a D. Môže to byť spôsobené zdravotným stavom, nízkokalorickou diétou alebo dokonca stratou chuti do jedla. Našťastie, tieto vitamíny sa najčastejšie nachádzajú v multivitamínoch. Môžu byť pre vás vhodné doplnky s tromi vitamínmi, ak neprijímate dostatok živín. S týmito doplnkami je tiež šanca, že získate viac energie. Vitamíny skupiny B v multivitamíne vám pomôžu potlačiť únavu počas dňa a pomôžu zvýšiť energiu a náladu.

Zaujme vás: NÁSLEDOK vášnivého SEXU, z ktorého sa môžu ženy dlho spamätávať: Tieto POLOHY sú najhoršie!

Pozor na vedľajšie účinky

Rovnako ako väčšina potravín, ktoré dávate do svojho tela, aj doplnkami výživy môžete potenciálne negatívne ovplyvniť svoje zdravie. Buďte opatrní s druhmi multivitamínových doplnkov, ktoré užívate. Môže sa stať, že prijmete zbytočne veľké množstvo aj takých vitamínov, ktoré vám nechýbajú. a to môže byť nebezpečné. Tiež je potrebné byť obozretní pri mixovaní multivitamínu s inými liekmi, pretože by sa mohli navzájom ovplyvňovať. Skôr, než budete užívať konkrétny typ multivitamínového doplnku, prediskutujte to so svojím lekárom. 

Viac o téme: ZdraviePrevenciaMultivitamínyDoplnok výživy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9