Seriál Hranica z produkcie TV Joj sa v poslednom júnovom týždni v rebríčku nespravodajských relácii cieľovej skupiny 12 + umiestnil na prvej priečke už druhýkrát. Oproti pondelkovej epizóde sa počet divákov obľubujúcich slovenský humor zvýšil, k obrazovkám prilákal 308-tisíc ľudí.

Detektívka aj dráma

Vysokej sledovanosti sa tešil aj Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS). Stredajšie hlavné vysielacie časy priali detektívkam. Tie počas júna každým týždňom oslovili viac ako 200-tisíc divákov. Vraždy v Blois sledovalo 247-tisíc ľudí, Vraždy v Tahini 255-tisíc, Vraždy v La Rochefoucauld 224-tisíc a najnovší diel Vraždy na polostrove Cotentin si pozrelo 233-tisíc divákov.

Do top trojky najsledovanejších relácii sa dostalo aj jojkárske Inkognito. Celebritné hádanie k obrazovkám prilákalo 202-tisíc ľudí. Úspech v sledovanosti si odniesla aj TV Markíza. Vysielaním zábavno-súťažnej vedomostnej relácie Na Love zaujala 184-tisíc divákov.

Markíza na sledovanosti získala aj vďaka americkej dráme Skryté čísla v hlavnej úlohe s Kevinom Costnerom či Jimom Parsonsom, ktorý je známy hlavne vďaka role Sheldona v úspešnom seriáli Teória veľkého tresku. Film k obrazovkám prilákal 179-tisíc ľudí.

Jojkárska Hranica bola úspešnou aj v rebríčku sledovanosti 12 až 54 rokov. Stredajšiu epizódu slovenského komediálneho seriálu videlo 148-tisíc divákov s trhovým podielom 18,8 percenta. Vysoký trhový podiel, 17,2 percenta, mal aj film Skryté čísla, ktorý sa umiestnil na druhej priečke. Sledovalo ho 116-tisíc ľudí.

Nízka sledovanosť, no vysoký trhový podiel

Top trojku uzatvára jojkárske Inkognito, ktoré k obrazovkám prilákalo 98-tisíc divákov a vyslúžilo si 14,7 percentný trhový podiel.

S vysokým rozdielom divákov, a to až 28-tisíc sa na štvrtej priečke umiestnila vedomostná šou Na love. Pozrelo si ju 70-tisíc ľudí. Oproti Inkognitu však získala vyšší trhový podiel – 15,7 percenta.

Relácia Reflex s rozdielom dvoch tisícok hlasov uzatvára top päť najsledovanejších programov. Najnovšia časť si získala 68-tisíc divákov s trhovým podielom 16,4 percenta, čím prekonala tretie aj štvrté miesto.

Na snímke kandidát Ľuboš Machaj počas verejného vypočutia kandidátov na generálneho riaditeľa RTVS na Výbore NR SR pre kultúru a médiá v Bratislave 13. júna 2022. FOTO TASR - Jaroslav Novák
Neprehliadnite

Jaroslav Rezník post neobhájil, RTVS bude mať nového šéfa