Rodinný dom z murovacieho materiálu Sendwix
Zdroj: KM BETA

Sendwix – vo všetkých smeroch zdravý dom

Každý investor má určite úplne jasnú predstavu, ako by mal jeho dom vyzerať a čo od neho očakáva. Musí byť dostatočne pevný, priestranný a pritom prevádzkovo úsporný. Chytrým riešením je sendvičové murivo SENDWIX od spoločnosti KM Beta. SENDWIX, ktorého základom je vápennopieskový kváder, bol navrhnutý priamo pre stavby nízkoenergetických a pasívnych domov. S týmto moderným stavebným systémom ušetríte na prevádzkových energiách ako pri vykurovaní v zime, tak aj v lete pri chladení objektu.

Vysnívaný dom by mal celoročne poskytovať príjemné prostredie a byť zdravotne nezávadný. Ako ideálne sa javí riešenie, ktoré ponúka najväčší český výrobca betónovej strešnej krytiny a vápennopieskových murovacích prvkov, spoločnosť KM Beta. Tento unikátny certifikovaný systém viacvrstvového muriva spĺňa technické požiadavky zodpovedajúce súčasným aj budúcim potrebám. So systémom KMB Sendwix je možné ľahko docieliť aj parametre pre energeticky úsporný až pasívny dom.

logo KM BETA
Zdroj: KM BETA

Zdravé bývanie

Vysoký obsah rádionuklidov v stavebných materiáloch môže mať nepriaznivý vplyv na zdravie človeka. Medzi všetkými stavebnými materiálmi majú vápennopieskové tehly KMB Sendwix jednu z najnižších hodnôt rádionuklidu, ktoré sa každoročne potvrdzuje nezávislými meraniami. Systém KMB Sendwix dosahuje hodnotu rádionuklidu I = 0,26, pričom najvyššia odporúčaná hodnota indexu hmotnostnej aktivity je I = 0,5.

Murovací materiál Sendwix
Zdroj: KM BETA

Optimálna vnútorná mikroklíma

Tepelno-technické parametre pasívnych a nízkoenergetických domov môže výrazne zhoršiť nasiakavosť stavebného materiálu. Murovacie prvky systému SENDWIX vynikajú nízkou nasiakavosťou (10 – 18%) a s tým spojenou vysokou mrazuvzdornosťou. Materiál má vďaka priaznivým parametrom príjmu a výdaja vlhkosti mimoriadny význam z hľadiska pobytu osôb v uzavretých priestoroch. Celoročne udržuje optimálnu mikroklímu budovy. Príliš nízka vlhkosť vzduchu totiž vysušuje sliznice dýchacieho ústrojenstva, znižuje obranyschopnosť organizmu a zvyšuje možnosť infekcie. Príliš vysoká vlhkosť vzduchu v kombinácii so zníženými tepelnoizolačnými vlastnosťami obvodových konštrukcií zase spôsobuje vznik plesní, ktoré ohrozujú ľudské zdravie.

Murovací materiál Sendwix
Zdroj: KM BETA

Podstatne kratšia vykurovacia sezóna a menej klimatizácie, vďaka nadštandardnej tepelnej akumulácii

Ďalším parametrom, ktorý by mal zaujímať hlavne investora je nadštandardná tepelná akumulácia. Tento parameter investor ocenia najmä v prechodných obdobiach na jar a na jeseň, keď sa teploty cez deň pohybujú okolo 20 ° C, zatiaľ čo večer a v noci klesajú až k nule. Pokiaľ je stavba dobre zaizolovaná (čo je pri systéme SENDWIX základným predpokladom), stačí vnútorné tepelné zisky a naakumulované teplo v stenách z vápennopieskových tehál na to, aby zaistili požadovanú vnútornú teplotu okolo 21 ° C po celý deň, aj keď teplota vonku na dlhšiu dobu výrazne poklesne (alebo v lete stúpne). To vo výsledku znamená veľkú úsporu energií a aj peňazí.

Rodinný dom z murovacieho materiálu Sendwix
Zdroj: KM BETA

Viac informácií na www.km-beta.sk

Zdroj: PR článok KM BETA, spol. s r.o.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje