Aké plavky vám najviac sadnú? Záleží na type postavy

Aké plavky vám najviac sadnú? Záleží na type postavy

Ako vybrať plavky, v ktorých sa budete cítiť skvele a budú vám lichotiť? Stačí, keď pri výbere zohľadníte, aký typ postavy máte. Prečítajte si základné rozdelenie a vyberte si plavky, v ktorých zažiarite pri mori aj pri rybníku.

Pozri aj: Plavky pre postavu v tvare obráteného trojuholníka: Tieto sú správnou voľbou!

jednodielne plavky

Zdroj: Astratex

Postava písmena „A”

Ženy s týmto typom postavy majú úzke ramená a široké boky. Najlepšie sú pre nich dámske plavky s jednoduchým spodným dielom, a naopak výrazným horným dielom – farebným, s volánikmi alebo so zaväzovaním za krkom. Vyhnite sa nohavičkám do pása, viac vám bude sedieť bokový strih. Tomuto typu postavy sa niekedy tiež hovorí trojuholník alebo hruška .

Postava písmena „V“

Tento typ postavy je opakom predchádzajúceho. Pokiaľ máte postavu do písmena „V“, vaše ramená sú široké a máte úzky pás. Preto si kúpte plavky s výrazným spodným dielom – pestrofarebné nohavičky s riasením alebo vrstvením a menej nápadný vrchný diel. Výhodou je, že vám padnú všetky typy nohavičiek – bokovky, brazílky aj kraťasky. Tento typ sa tiež nazýva obrátený trojuholník alebo mrkva.

Zaujme ťa: Plavky pre postavu v tvare obdĺžnika: Zažiariš v nich pri bazéne aj na pláži!

plavky s vyšším pásom

Zdroj: Astratex

Postava písmena „O“

Postava, ktorej sa tiež hovorí ovál alebo jablko , sa vyznačuje širokým hrudníkom, takmer nepoznateľným pásom, väčším bruškom a užšími ramenami a bokmi. Ženám s týmto typom postavy pristanú plavky, ktoré opticky odvedú pozornosť od objemnejších partií. Skvelé sú aj jednodielne veľmi vystrihnuté plavky, ktoré opticky pretiahnu a zúžia postavu. Ideálne sú aj tankiny, ktoré zakryjú bruško, ale pri opaľovaní ich môžete pohodlne vyhrnúť.

Postava písmena „X“

Pokiaľ máte ramená podobne široké ako boky ak tomu úzky pás, môžeme vám jedine pogratulovať. Väčšina plaviek vám totiž pristane, pretože máte typicky ženskú a opticky vyváženú postavu. Preto si vyberte model, ktorý podčiarkne vaše ženské krivky - bikiny, plavky bez ramienok aj jednodielne plavky. Tomuto typu postavy sa hovorí typ presýpacej hodiny.

Inšpiruj sa: Plavky pre postavu v tvare presýpacích hodín: Akému strihu povedať áno?

dámske bikiny

Zdroj: Astratex

Postava písmena „I“

Tento typ postavy sa vyznačuje pretiahnutým svalnatým trupom a nie príliš výraznými tvarmi. Ženy s touto postavou by mali siahnuť po plavkách, ktoré čo najviac podčiarknu ich ženské krivky. Ideálne sú plavky s bokovými nohavičkami so zaväzovaním na bokoch alebo viac vykrojené bikiny a vhodný diel plaviek s push-up efektom. Skvelou voľbou sú aj jednodielne plavky s prepracovaným pásom. Týmto typom postavy sa väčšinou vyznačujú športovkyne, preto sa mu hovorí aj atletická postava.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Mária Slováková 01.07.22 07:55

MS
karma
118.00

Ja mám najradšej Tankiny.

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 02.07.22 17:35

MR
karma
109.00

som štíhlej postavy a vôbec nieje jednoduché zohnať plavky ktoré sadnú..

  • 0
Odpovedať

Ľudmila Sedlická 04.07.22 19:38

ĽS
karma
105.00

Najradšej postava písmena A

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní