Biden: Situácia okolo Ukrajiny sa mení na vytrvalostný zápas medzi Ruskom a Západom a USA

NETKY.SK • 22 Jún 2022, 12:39 • 2 min
Biden: Situácia okolo Ukrajiny sa mení na vytrvalostný zápas medzi Ruskom a Západom a USA

WASHINGTON – Tieto krajiny musia byť naďalej pripravené znášať náklady, ktoré so sebou prináša uvalenie sankcií na Moskvu. Tento názor vyjadril v rozhovore s novinármi v Bielom dome americký prezident Joe Biden.

slovakia

left justify in out

„Skutočne si myslím, že v určitej fáze sa to do určitej miery zmení na vyčkávaciu hru – z hľadiska toho, čo budú schopní vydržať Rusi a čo bude pripravená vydržať Európa,“ povedal šéf washingtonskej administratívy. Komentoval tak vyjadrenia britského premiéra Borisa Johnsona, ktorý v sobotu priznal, že vo svete sa začína prejavovať mierna únava z témy Ukrajiny.

 

img

 

„A myslím si, že my, kolektívny Západ, musíme znášať spomínané náklady. Budeme o tom hovoriť aj v Španielsku na nadchádzajúcom summite NATO koncom mesiaca,“ zdôraznil Biden.

 

Ako americký líder súčasne tvrdil, neobáva sa, že by sa západná aliancia, vystupujúca proti Rusku, už skutočne rozdelila. „Nie, toho sa nebojím,“ odpovedal na priamu otázku k tejto téme.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Dagestan podporil vojnu na Ukrajine. Neuveríte, kam nasprejovali písmeno Z!

 

Americký prezident Joe Biden má tiež v úmysle dočasne zrušiť federálnu daň z palív pre rekordné ceny benzínu v krajine. Informuje o tom The Wall Street Journal s odvolaním sa na zdroje.

 

img

 

Americký vodca a jeho poradcovia o tomto opatrení diskutujú už niekoľko mesiacov. Podľa harmonogramu, ktorý zverejnil Biely dom, prezident Spojených štátov prednesie v stredu prejav o situácii s rastúcimi cenami benzínu v krajine. Rozhodnutie o dočasnom odpustení 18,4 centov za galón (3,385 litra) paliva musí prejsť schválením Kongresu.

 

Možno vás zaujme: Rusi vytlačili Saudskú Arábiu. Do Číny dovážajú rekordné množstvo ropy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies