Ladislav Kužela: Lekár, ktorému infarkt zmenil život

Odborník s ľudským prístupom a výbornými manažérskymi schopnosťami – tak by sme mohli opísať gastroenterológa Ladislava Kuželu. Roky viedol najväčšiu detskú nemocnicu v strednej Európe na bratislavských Kramároch. Práve vďaka jeho odhodlaniu a schopnostiam v nej dnes napríklad funguje online rezervačný systém termínov, ktorý nie je samozrejmosťou ani v mnohých súkromných nemocniciach.

V súčasnosti sa venuje vlastnej ambulancii, v ktorej pomáha ľuďom s rôznymi gastroenterologickými problémami. Zmenu stravovania si pritom vyskúšal aj na vlastnej koži. Ako lekár, ktorý športoval, nefajčil, bral predpísané lieky, dostal infarkt. Našťastie v prítomnosti kolegov, ktorí mu zachránili život. Jednu z príčin napokon našiel v stravovaní. Dnes je uznávaným autorom mnohých kníh o zdraví bez liekov či črevnom mikrobióme a ľudí sa snaží vzdelávať v oblasti zdravej výživy. Jeho schopnosti oslovili aj organizátorov podujatia DNA lídra.

„Pán Kužela má skúsenosti s riadením veľkej nemocnice, s vedením ľudí aj podnikaním. Zároveň vo vzťahu k pacientom prináša partnerskú úroveň komunikácie. Rozpráva sa s nimi ľudsky a príjemne, čo v ambulanciách nie je bežné,“ hovorí marketingová riaditeľka spoločnosti Poradca podnikateľa Silvia Milová, ktorá organizuje podujatie DNA lídra.

Emma Drobná
Zdroj: PP
Emma Drobná

Emma Drobná: Superstar, ktorá zostáva pri zemi

Nie každému víťazovi speváckej súťaže SuperStar sa podarí preraziť na hudobnej scéne a udržať sa v rebríčkoch najpopulárnejších skladieb. Speváčka Emma Drobná však zažiarila už tromi albumami a vo svojej úspešnej dráhe pokračuje ďalej. Hoci priťahuje pozornosť médií aj bulváru, zostáva predovšetkým sama sebou.

„Emma je stále skromná a milá, nestala sa z nej hviezda s maniermi. Aj to patrí medzi vlastnosti lídrov. Preto nás zaujíma, ako ju úspešné roky posilnili a ako sa dá dosiahnuť to, že človek žije svoj sen,“ približuje Silvia Milová. Ako ďalej dodáva, Emma Drobná sa na podujatí DNA lídra zhostí mikrofónu nielen ako spíkerka, ale vystúpi aj ako hudobný hosť.

Emil Schultz
Zdroj: PP
Emil Schultz

Emil Schultz: Ovocinár, ktorý miluje Slovensko

Vedie najstaršiu rodinnú ovocnú farmu na Slovensku, ktorú založil ešte jeho otec Emil Schultz starší. Láska k ovocným sadom sa preniesla na syna a dnes Emilove sady patria k najväčším, ale aj k najperspektívnejším ovocným sadom na Slovensku. Pestujú v nich jablká, slivky, jahody, čerešne a broskyne. Pre Emilove sady je pritom charakteristické nielen ovocie top kvality, ale aj rodinná atmosféra.

Jeho húževnatosť, ľudskosť a zaujímavý podnikateľský príbeh oceňujú aj organizátori podujatia DNA lídra, ktorí ho pozvali, a marketingová riaditeľka dodáva: „Hoci to ovocinári u nás často nemajú ľahké, Emil Schultz sa nevzdáva. Za uplynulé roky si prešli úspechmi aj ťažkosťami a pán Emil je aj zanieteným podporovateľom lokálneho podnikania a propagácie zdravých potravín. Je to autentický líder, a hoci prešiel kus sveta, vždy hovorí, že najkrajšie je na Slovensku.“

Podujatie DNA lídra: Príjemne strávený čas, ktorý vás posunie vpred

Jedinečný koncept DNA lídra spája kultúru s biznisom. Zameriava sa na osobný rast, sebarozvoj aj podnikanie a účastníkom dáva možnosť v sebe objaviť či rozvinúť vlastnosti lídra. Hostia nemajú pripravené prednášky, ide skôr o talkshow pod vedením Sláva Jurka, do ktorej svojimi otázkami môžu prispieť aj samotní účastníci. Koná sa vždy v divadle so sprievodným umeleckým programom.

Ide o ideálne strávený čas pre manažérov, začínajúcich biznismenov, absolventov vysokých škôl, ale aj skúsených podnikateľov, ktorí hľadajú inšpiráciu na ďalšie napredovanie. Pre tímy z rovnakej spoločnosti môže ísť aj o skvelú formu teambuildingu.

Podujatie vzniklo pred piatimi rokmi vďaka spoločnosti Poradca podnikateľa, ktorá je sama takisto lídrom – už viac ako 30 rokov prináša spoľahlivé skratky a riešenia v oblasti ekonomických a právnych informácií.

VIAC O PODUJATÍ DNA LÍDRA