Hore

Nikon vydáva svoj najlepší fotoaparát pre vlgerov – Z 30

Spoločnosť Nikon s potešením predstavuje fotoaparát Nikon Z 30, ktorý posúva tvorbu vlogov na novú úroveň. Mirrorless fotoaparát Z 30 je malý, ponúka obrovské možnosti a mimoriadne jednoducho sa používa. Je určený pre každého, kto sa chce posunúť nad možnosti smartfónu a vytvoriť krajšie vyzerajúce a lepšie znejúce vlogy – a udržať svoje fotografické portfólio pútavé vďaka snímkam s bohatými detailmi.

Od rozbaľovania produktov po recepty, od cestovania po parkour, fotoaparát Z 30 uľahčuje vytváranie živých, profesionálne vyzerajúcich vlogov, ktoré majú jasný obraz, hĺbku a čistý zvuk, aký by ste očakávali od špičkových vlogerov a streamerov. Obrazový snímač formátu DX (ktorý je oveľa väčší ako obrazový snímač smartfónu) umožňuje vytvárať ostré videosekvencie s bohatými detailmi, aké nemožno so smartfónom dosiahnuť. Vlogeri môžu nahrávať dlhé zábery až so 125 minútami neprerušovaného videozáznamu*, pričom počas nahrávania je k dispozícii nepretržité automatické zaostrovanie. Fotoaparát Z 30 využíva celú šírku snímača, čo umožňuje dosiahnuť 100 % zorné pole (približne) – a vďaka vstavanému stereofónnemu mikrofónu fotoaparátu alebo možnosti použiť externý mikrofón poskytuje vynikajúcu kvalitu zvuku.

Vytvárať obsah, ktorý vynikne priamo z fotoaparátu, nebolo nikdy jednoduchšie. A príbehy, vytvorené pomocou fotoaparátu Z 30 a rýchlo sa rozširujúceho radu objektívov NIKKOR Z od spoločnosti Nikon, nepoznajú žiadne limity. Výklopný a otočný dotykový monitor uľahčuje snímanie z akéhokoľvek uhla a hlboký grip umožňuje stabilné snímanie z ruky, a to aj keď držíte fotoaparát vystretými rukami. Výmenou objektívu možno jednoducho zmeniť vzhľad vlogu a fotoaparát Z 30 je nabitý pokročilými automatickými funkciami na ešte kreatívnejšie ovládanie. Nech si vlogeri predstavujú rozvíjanie svojho obsahu akokoľvek, fotoaparát Z 30 im poskytuje priestor premeniť tieto nápady na skutočnosť.

Zurab Kiknadze, produktový manažér spoločnosti Nikon Europe, povedal: „Sme naozaj nadšení, že môžeme privítať najmladšieho člena rodiny Nikon Z. Tento malý, ale výkonný fotoaparát na tvorbu vlogov predstavuje obrovský posun vpred od smartfónu. Nielenže používatelia získajú oveľa väčší obrazový snímač – čo je životne dôležité na zachytenie záberov, ktoré vyniknú aj v slabom svetle, ale získajú aj slobodu pri rozširovaní svojej súpravy, keď budú skúsenejší alebo budú chcieť vyskúšať vytváranie obsahu v novom štýle.“

Súhrn hlavných vlastností: Nikon Z 30

Vyššia úroveň vlogov: nahrávajte až 125-minútové neprerušené videosekvencie.* Zaujmite svojich fanúšikov pomocou timelapse videosekvencií alebo plynulých spomalených záberov s rozlíšením Full HD (120p). Detailné videosekvencie v rozlíšení 4K.

Vzrušujúca kvalita obrazu: veľký snímač CMOS formátu DX s rozlíšením 20,9 Mpx poskytuje videosekvencie a fotografie s bohatými detailmi. Elektronická stabilizácia obrazu od spoločnosti Nikon pomáha udržať videozáznam pekný a stabilný.

Ostrý a čistý zvuk: nahrávajte zvuk pomocou vstavaného citlivého stereofónneho mikrofónu alebo voliteľného externého mikrofónu. Majte okolité prostredie pod kontrolou vďaka zabudovanej funkcii redukcie hluku vetra.

Dotykový výklopný a otočný monitor: natáčanie vlogov z pohľadu prvej osoby (FPV) alebo vytváranie selfie je vďaka nemu hračkou.

AF pri snímaní videosekvencií: využíva nepretržité automatické zaostrovanie, čo znamená zaostrovanie bez starostí. Ideálne na snímanie akcie alebo vlogov z pohľadu prvej osoby.

Režim autoportrétu: otočte výklopný a otočný monitor smerom dopredu a fotoaparát odstráni z obrazovky všetko nepotrebné, aby ste mali ničím nerušený portrétny pohľad.

AF s detekciou očí a zvierat: k dispozícii na snímanie fotografií a videosekvencií. Fotoaparát zostane zaostrený oči ľudí alebo mačiek či psov, aj keď sa na chvíľu odvrátia od fotoaparátu.

11 sn./s: rýchle sériového snímanie s úplným AF/AE umožňuje používateľom zachytiť fotografie stvorené pre Instagram priamo uprostred diania.

Snímanie bez námahy: tlačidlo záznamu videosekvencií je umiestnené na hornej strane tela fotoaparátu, vďaka čomu poskytuje ľahký prístup pri akejkoľvek polohe fotoaparátu. Používatelia si navyše môžu uložiť samostatné nastavenia pre videosekvencie a fotografie a potom medzi nimi podľa potreby prepínať.

Creative Picture Control (Kreatívny systém Picture Control): 20 filtrov vo fotoaparáte pre videosekvencie a fotografie. Všetky prispôsobiteľné a viditeľné v reálnom čase počas snímania.

Jednoduché pripojenie a zdieľanie: Pripojenie Bluetooth a Wi-Fi uľahčuje pripojenie takmer kdekoľvek. Aplikácia SnapBridge od spoločnosti Nikon umožňuje používateľom prenášať videosekvencie a fotografie do ich inteligentného zariadenia.

Kábel USB typu C ako súčasť balenia: pripojte sa a môžete fotoaparát Z 30 neustále napájať: streamujte vlogy naživo a súčasne nabíjajte batériu fotoaparátu.

Vymeniteľné objektívy: vyberte si z kompletného radu objektívov NIKKOR Z alebo použite objektívy pre DSLR s bajonetom Nikon F pomocou bajonetového adaptéra Nikon FTZ II.

Príslušenstvo na tvorbu vlogov: kompatibilný s množstvom obľúbeného príslušenstva na tvorbu vlogov. Používatelia si tiež môžu zakúpiť špeciálne zostavené súpravy Nikon pre vlogerov so všetkým vybavením, ktoré potrebujú, aby svoje vlogy posunuli na vyššiu úroveň.

* Vo Full HD/24p/25p pri 25℃. Schopnosť aparátu zaznamenať 125 minút záznamu záleží na rôznych okolnostiach ako kapacita batérie, interná teplota aparátu... Približne 35 minút nepretržitého záznamu je k dispozícii pri 4K UHD rozlíšení.

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
vilkoo
2022-06-30 11:04:02
Fotak novy ale creva stare slaba inovacia,mne to pripada ze obkopirovali Canon M6 ktory sa uz nevyraba a mozno aj tento Nikon Z30 tak skonci moj sukromny nazor
 
vilkoo
2022-06-30 11:08:01
Novy fotak so starymi crevami asi to bkopirovali od canonu M6 ta sa uz nevyraba mozno to bude aj novou Z30 ziadna poriadna inovacia .
 
marianr
2022-06-30 17:26:07
Obdivujem ľudí ktorí vedia napísať toľko vaty, ja som nikdy nemal sloh dlhší než pol strany.

Ale chcelo by to aj údaje, napríklad pomer strán snímača?
 
Mgr. art.  Zdenko Dendis
2022-06-30 19:08:55
príspevok od: vilkoo
Novy fotak so starymi crevami asi to bkopirovali od canonu M6 ta sa uz nevyraba mozno to bude aj novou Z30 ziadna poriadna inovacia .
Tiež mi to tak pripadá, že to asi žiadna sláva nebude.

Hlavné špecifikácie Nikon Z30

20,8 MP snímač CMOS formátu DX
Video UHD 4K30p a Full HD 120p
Priamy prenos pri 60p, časozber vo fotoaparáte
Dizajn optimalizovaný pre vlogovanie
Hybridné automatické zaostrovanie s detekciou očí a tváre
3″ 1,04 m-bodový dotykový LCD displej s voľným uhlom
ISO 100-51200, Snímanie až 11 fps
Vstavaný stereo mikrofón, Ext. Kompatibilný s mikrofónom
Tally Lamp a špeciálne ovládanie selfie

Z30 je k dispozícii iba ako telo za 709,95 USD alebo so skladacím objektívom 16-50 mm F3,5-6,3 VR za 849,95 USD. Súprava dvoch šošoviek, ktorá pridáva 50-250 mm F4.5-6.3 VR, zvyšuje cenu na 1149,95 dolárov. Súprava príslušenstva „Creators Accessory Kit“ pozostávajúca z mikrofónu Røde Videomicro brokovnice, diaľkového ovládača ML-L7 bluetooth a mini statívu/selfie gripu Smallrig stojí 149 dolárov.V oblasti videa by už mohol konečne Nikon ponúknuť trochu viac: 10 bit. video.

http://thenewcamera.com/tag/nikon-z30/
 
Mgr. art.  Zdenko Dendis
2022-06-30 19:18:21
Nikon ma výborne Z-kove skla, ale výbava samotných tiel v oblasti videa okrem Nikonu Z9 stále výrazne zaostáva za konkurenciou a ako nikonistu ma to veľmi hnevá. Aspoň že má Nikon Z30 magnéziové telo.
 
robertondrejovic
2022-07-01 06:48:54
príspevok od: Mgr. art. Zdenko Dendis
Nikon ma výborne Z-kove skla, ale výbava samotných tiel v oblasti videa okrem Nikonu Z9 stále výrazne zaostáva za konkurenciou a ako nikonistu ma to veľmi hnevá. Aspoň že má Nikon Z30 magnéziové telo.
Ja som na tom v pocitoch podobne, kde je Nikon d500 v bezzrkadlovej podobe ? Teda výbava a technické schopnosti aspoň ako d500 hoci na to že je rok 2022 a Nikon D500 vyšiel v roku 2016 aj to by bolo už len na smiech , lepšie by bolo asi prirovnanie kde je a či vôbec bude Z9 vo formáte DX, lebo praxou som zistil že ani jeden formát DX či FX nie je lepší od toho druhého, len každý je vhodnejší do inej situácie a iného fotografického zámeru.
 
Mgr. art.  Zdenko Dendis
2022-07-01 09:16:14
príspevok od: robertondrejovic
Ja som na tom v pocitoch podobne, kde je Nikon d500 v bezzrkadlovej podobe ? Teda výbava a technické schopnosti aspoň ako d500 hoci na to že je rok 2022 a Nikon D500 vyšiel v roku 2016 aj to by bolo už len na smiech , lepšie by bolo asi prirovnanie kde je a či vôbec bude Z9 vo formáte DX, lebo praxou som zistil že ani jeden formát DX či FX nie je lepší od toho druhého, len každý je vhodnejší do inej situácie a iného fotografického zámeru.
Plne s vami súhlasím. Ak sa niekto, kto nemá profesionálny DX mirrorless rozhodne vytvoriť fotoaparát pre vlogerov je to tá najväčšia hlúposť. Takú chybu neurobil ani Sony a Canon. Už sa niekto zo spoločnosti Nikon pokúšal robiť vlog s mirrorless fotoaparátom s vymeniteľnými objektívmi? Podľa mňa je to najväčší úlet od tejto spoločnosti. Ak by sa napríklad na vlogerov zameral OM systém, tak to by ma vôbec neprekvapilo, ale že sa na to nechal nahovoriť Nikon? Už s bezzrkadlovkov Nikon Z fc som mal problém a v duchu som si hovoril, že na čo ten luxus. Človek dostal to, čo nečakal a to čo očakával nedostal. Za mňa úplne zbytočný fotoaparát.
 
fatality
2022-07-01 10:29:45
vidim ze tu vsetci mate prehlad o predajoch na vsetkych trhoch, vratane Japonskeho, poznate
plany a rumory tykajuce sa Nikonu, poznate vnutornu situaciu Nikonu aj poziadavky akcionarov a vsetkych zakaznikov..
z30 je ten najzakladnejsi dx model, ako bola d3xxx rada Nikonu, necakajte inovacie, necakajte highend..
akurat bol, vzhladom na sucasnost, posunuty smerom k niektorym vlog featuram..
nikto ale nikoho nenuti natacat nim vlogy..kludne posluzi ako maly travel fotak pre menej narocneho
fotografa, alebo generacii zvyknutej na smartphony a dotykac, nevyzadujucej hladacik..
a co sa tyka ostatnych csc "nahrad" dslr modelov..myslim ze budu, nasvedcuje tomu aj lineup konkurencie, akurat
si treba pockat a nesomrat pri kazdom modeli, ktory nieje ako stvoreny pre mna, ako keby bol jediny v ponuke..
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované