5 venčísk v Bratislave, ktoré musíte navštíviť

Výlety do lesa, parku, či len prechádzky po sídlisku. Ak má človek spoločnosť, sú potulky oveľa príjemnejšie, aj keď ide len o štvornohého priateľa. Okolie Bratislavy ponúka pestrú škálu možností, kde so psíkom stráviť voľný čas. Ktoré venčiská stojí za to navštíviť?

30.06.2022 00:00
Pfizer, pr, nepouzivat Foto:

Aj venčenie v meste má svoje riziká

Či už sa so svojím štvornohým miláčikom radi prechádzate v mestskom parku alebo v priľahlom lese, dávajte si pozor na kliešte, ktoré sú rizikom pre ľudí aj psov. Kliešte sú prenášačmi mnohých ochorení, pričom medzi najzávažnejšie patria lymská borelióza a kliešťová encefalitída.

Zatiaľ čo pri lymskej borelióze existuje možnosť liečby antibiotikami, pri kliešťovej encefalitíde to také jednoduché nie je. Účinnou prevenciou proti tomuto ochoreniu je prevencia v podobe repelentov a vhodného oblečenia a očkovanie. Vyhnúť sa tak môžete nepríjemným symptómom, ale aj dlhodobým až celoživotným následkom.

BRATISLAVSKÉ VENČISKÁ

1. Železná studnička

Malebné prostredie tejto známej rekreačnej oblasti sa nachádza len niekoľko stoviek metrov od rušnej Patrónky. Na Železnej studničke zasadenej v Malých Karpatoch si prídu na svoje ľudia, ale aj psíky. Ak máte deti, nezabudnite ich so sebou zobrať, určite sa potešia rôznym ihriskám či športoviskám, ba dokonca jazierku s možnosťou prenajatia loďky.

2. Koliba

Bratislavská koliba je známa najmä televíznou vežou Kamzík, ale aj sánkovačkou, ktorá je často v zime možná iba v tejto oblasti Bratislavy. Okrem toho tu nájdete lanovku, reštaurácie aj bufety a najmä nekonečné trávnaté porasty a lesné cestičky, ktoré ocenia najmä vaši chlpáči.

3. Horský park

Ak žijete aktívnym životným štýlom, legendárne schody v Horskom parku na vás prepotia doslova každú nitku. A zabehať si po nich môže aj váš psík. Zatiaľ čo psík sa vybehá v okolitej krásnej prírode, vaše detičky sa doslova vybláznia v areáli Horárne, kde sú nielen preliezky a hračky, ale aj minifarma so zvieratkami.

4. Devínska Kobyla

Ako už samotný názov napovedá, Devínska Kobyla sa hrdo vypína nad Devínskou Novou Vsou. Oblasť nazývaná aj Sandberg je naozaj obľúbeným miestom pre venčenie psíkov, a to najmä za západu slnka, ktorý je odtiaľto dychberúci. Z Devínskej Kobyly je to navyše len na skok do Devína a k brehu rieky Morava.

5. Pobrežie Dunaja

Mnohí psíčkari preferujú skôr mestské prostredie pred tým lesným. Ani takíto sa v Bratislave nudiť nebudú. Pre milovníkov mesta je ideálnym miestom na venčenie pobrežie Dunaja, kde to v lete naozaj žije. So psíkom sa prejdete a v niektorej z tamojších kaviarní radi obslúžia vás i vášho miláčika, ktorému s radosťou ponúknu vodu či dokonca granuly. Pozor, krásna je prechádzka aj na petržalskej strane Dunaja, tak sa neobmedzujte len na stranu, kde sa situuje Staré mesto.

PP-TCV-SVK-0043

odkaz
Pfizer-baner-600x109-2 2022
chyba