Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Slovenského moderátora zabil nádor na mozgu: Oslávil narodeniny a potom... SMRŤ!

Tibor Hlista Zobraziť galériu (3)
Tibor Hlista (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Prehral boj s rakovinou! Tibor Hlista patril k obľúbeným moderátorom, lekári mu však diagnostikovali nádor na mozgu. Dnes si pripomíname jeho nedožité 55. narodeniny, ťažkej chorobe podľahol len pár dní po dovŕšení 41 rokov.

Tibor Hlista sa narodil 30. júna 1967. Študoval slovenský a nemecký jazyk na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. Jeho kroky však napokon smerovali do mediálnej oblasti. 

Dlhé roky pôsobil vo Fun Rádiu, kde prešiel od pozície moderátora až k riaditeľovi programu. V televízii uvádzal Koleso šťastia či reláciu A tak si tu žijeme. Bol historicky prvým moderátorom galavečera, kde sa odovzdávali ceny obľúbeným osobnostiam televíznej obrazovky. 

Slovenského moderátora zabil nádor
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: RTVS)

Jeho ďalším pôsobiskom v rámci slovenského éteru sa stalo rádio Expres. Po dvoch rokoch ale zamieril do Rádia Slovensko. Tam robil zástupcu šéfredaktora Rádia Slovensko, neskôr získal miesto šéfredaktora a nakoniec šéfdramaturga. 

RTVS ho angažovala aj do šou Slovensko hľadá SuperKraj. Bohužiaľ, nakrúcania sa už nezúčastnil. Moderátor mával bolesti hlavy a niekoľkokrát odpadol. Lekári zistili, že má na mozgu zhubný nádor. V januári 2007 podstúpil operáciu. 

Krátko nato sa vrátil do verejnoprávneho rozhlasu. Niečo vyše roka sa zdalo, že jeho stav je stabilizovaný. V júni 2008 oslávil 41. narodeniny. No 6. júla Tibor Hlista 2008 vydýchol naposledy. 

Slovenského moderátora zabil nádor
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: RTVS)

Viac o téme: Tibor Hlista
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu