Správy Zo Slovenska

Viac policajtov a to aj na kúpaliskách: Chystajú sa dopravné a preventívne akcie

Posvietia si aj na správnosť a úplnosť dočasných a prenosných značiek, prejazdnosť a plynulosť na diaľniciach či rýchlostných cestách.

Ilustračný obrázok k článku Viac policajtov a to aj na kúpaliskách: Chystajú sa dopravné a preventívne akcie
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Počas posledného dňa školského roka dohliadnu policajti na bezpečnosť školákov, ale aj ďalších účastníkov cestnej premávky. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Denisa Bárdyová.

Nasadenie vyššieho počtu policajtov je naplánované aj počas letnej turistickej sezóny.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

„V posledný školský deň polícia pripravila zvýšené bezpečnostné opatrenia. Na bezpečnosť detí v okolí školských zariadení bude dohliadať viac policajtov. Aj v tejto súvislosti apelujeme na vodičov, aby zvýšili pozornosť na miestach, kde je možné predpokladať pohyb detí a jazdili mimoriadne opatrne,“ konštatuje Bárdyová.

Aj na kúpaliskách

Počas letných mesiacov bude viac policajtov dohliadať najmä na miestach kultúrno-spoločenských podujatí (festivaly, koncerty), ale aj v okolí kúpalísk, priechodov pre chodcov, zastávok MHD i železničných staníc, detských ihrísk či parkov.

Dohliadať budú tiež na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky na automobilových a motocyklových zrazoch.

Pozornosť sústredia aj na motocyklistov, cyklistov, chodcov i kolobežkárov, zamerajú sa však aj na vodičov autobusov a vodičov nákladných vozidiel nad 3,5 tony.

Zostaňte u nás, máme ďalšie nové správy:

Kontrolovať budú tiež stav dopravného značenia, najmä na križovatkách, železničných priecestiach či v úsekoch častých dopravných nehôd.

Na čo si posvietia

Posvietia si aj na správnosť a úplnosť dočasných a prenosných značiek, prejazdnosť a plynulosť na diaľniciach či rýchlostných cestách v súvislosti s výstavbou, opravou a rekonštrukciou­ ciest.

V rámci preventívno-výchovných aktivít navštívia policajti napríklad aj deti a mládež v detských táboroch či seniorov v kluboch.

Počas dopravno-bezpečnostných akcií sa zameria polícia predovšetkým na kontrolu dodržiavania tých pravidiel cestnej premávky, ktorých sa dopúšťajú účastníci cestnej premávky najčastejšie.

Týka sa to najmä zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok, dodržiavania rýchlosti, zákazu obsluhovať telefón počas jazdy. Dodržiavanie povinností vyplývajúcich zo zákona bude sledovať nielen u vodičov, ale aj chodcov, cyklistov, motocyklistov a kolobežkárov.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM