Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Spevák R. Kelly pozná TREST za svoje zverstvá: Dostal 30 rokov... Silné SLOVÁ sudkyne!

R. Kelly Zobraziť galériu (3)
R. Kelly (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Na topkách sme vás informovali, že spevák R. Kelly a jeho právnici žiadal zmiernenie trestu. Umelec bol okrem iného obvinený z vydierania a sexuálneho zneužívania mladých a maloletých žien. Súd rozhodol o tom, aký trest ho čaká.

Ako informuje Daily Mail, americký spevák Robert Sylvester Kelly, známy pod umeleckým menom R. Kelly je odsúdený na 30 rokov za mrežami. Dôvodom sú závažné obvinenia zo sexuálneho zneužívania a vydierania. 

Sudkyňa Ann M. Donnelly pri stredajšom vynesení verdiktu s výškou trestu uviedla, že R. Kelly používal sex ako zbraň, a nútil svoje obete robiť nevýslovné veci, pričom niektoré z nich dokonca nakazil pohlavne prenosnými chorobami. "Naučil ste ich, že láska sa rovná zotročeniu a násiliu," odkázala spevákovi. „Verejnosť musí byť ochránená,” zaznelo tiež na súde. 

Zaujímavé je, že právnici slávneho speváka pôvodne žiadali o udelenie maximálne desaťročného trestu. Poukazovali pritom na jeho traumatické detstvo v chudobnej a násilníckej domácnosti, počas ktorého bol už v útlom veku sám sexuálne zneužívaný. Povedali, že Kelly je z verdiktu "zničený" a plánuje podať odvolanie.

Túto niekdajšiu hviezdu hudobného štýlu R&B už vlani v septembri uznala newyorská porota za vinnú zo všetkých deviatich bodov obžaloby vrátane vydieračstva a sexuálneho zneužívania.

Spevák, vlastným menom Robert Sylvester Kelly, je vo väzbe od vtedy, ako ho v júli 2019 obžalovala federálna prokuratúra v New Yorku i Chicagu. Pred súd by sa mal opäť postaviť v auguste, tentoraz v Chicagu, kde čelí ďalším obvineniam z detskej pornografie a marenia spravodlivosti, pripomína BBC.

Viac o téme: R. KellyRobert Sylvester Kelly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu