Pozývame vás na Kultúrne leto v Trenčíne 2022

29. 6. 2022

Opäť sa môžeme tešiť na piatkové hudobné pikniky, sobotňajšie divadelné večery, nedeľné divadielka pod vežou aj hudobné nedele. Kultúrne leto v Trenčíne 2022 sa začína už tento piatok.

Piatkové Hudobné pikniky

Víkendy budú otvárať vždy v piatok o 19.00 h Hudobné pikniky. Ponúknu koncerty, výnimočné účinkujúcimi i hudbou. Atmosféru hudobných piknikov podčiarkne aj miesto, kde sa odohrajú. Ich dejiskom bude Átrium pod Mestskou vežou.

Už 1. júla o 19.00 h vás koncertom určite poteší Mišák Štramák.

Aj keď je na hudobnej scéne takmer 20 rokov, medzi pesničkármi je nováčikom. S akustickou gitarou v sebe objavil nový spôsob vyjadrovania, nový jazyk a nové zážitky. Pre tých, ktorí ho poznajú z trenčianskych kapiel Box a Anonymous Kids, prinesie zaujímavé prekvapenie. Vstup na koncert je VOĽNÝ!

Letné sobotňajšie divadelné večery

Sériu Letných divadelných večerov na každú sobotu pripravilo Mestské divadlo Trenčín. Do Átria pod Mestskou vežou pozývajú detského i dospelého diváka.

Prvé predstavenie odohrá Nové divadlo Nitra v sobotu 2. júla 2022 o 16.00 h. Pôjde o punkovo-animálno-maňuškovo-komediálny thriller Kocúr v čižmách.

Príďte sa presvedčiť, že Kocúr v čižmách nie je len príbeh pre deti. Neobanujete! Inscenácia je o tom, že nie je všetko striebro, čo sa blyští, o tom, že karma je zdarma a o tom, že dobro nakoniec cti netratí. A ešte o tom, že Kočner a Kocúr nie sú len príbuzné mená…

Nedeľné Divadielka pod vežou

Každú nedeľu o 16.00 h sa v átriu rozložia aj Divadielka pod vežou pre najmladšie publikum. Už 3. júla 2022 uvedie Divadlo Hotel Maria rozprávku O troch dobrých duchoch a lakomcovi.

Predovšetkým deťom rozpovie príbeh krásny, že byť bohatý neznamená byť šťastný.

Hudobné nedele

Hudobná nedeľa na Mierovom námestí bude patriť počas celého leta, vždy od 17.00 h, sérii podvečerných koncertov. Dajte si urobiť náladu napríklad už 3. júla o 17.00 h Swing Society Orchestra feat. Anna Hortová.

Nostalgia doby dávno minulej, epocha elegantných gentlemanov, pôvabných dám a tanečných swingových orchestrov bude tentoraz okorenená i štipkou funku. Vstup na koncert je VOĽNÝ!

Celý program Kultúrneho leta v Trenčíne 2022 nájdete tu.

Prajeme všetkým pekné kultúrne zážitky, výbornú zábavu a dobré počasie!

Pošlite tip na tento článok svojim priateľom!