Autosuv.sk

Ostatné

MG vstupuje na Slovensko, zatiaľ ponúkne dva modely

V slovenskom cenníku sme našli dvojicu crossoverov ZS a EHS. V ponuke u nás sú zatiaľ s benzínovým, resp. plug in hybridným pohonom, ale menší model ZS je vyrábaný aj ako elektromobil.
MG vstupuje na Slovensko, zatiaľ ponúkne dva modely

Britskú značku MG sme nezvykli spomínať, ale v posledných mesiacoch ste mohli nájsť správy o nej aj na stránke AutoSUV. Momentálne je vlastnená čínskou automobilkou Saic Motor a postupne rozširuje svoje pôsobenie v Európe. Najbližšie oficiálne zastúpenie mala doteraz v Rakúsku. Dnes vstupuje už aj na slovenský trh a predaje spúšťa prostredníctvom siete deviatich predajcov.

Ponuka zatiaľ pozostáva z dvoch crossoverov MG ZS a MG EHS.

MG ZS

MG ZS je v predaji už dlhšiu dobu a na jar 2020 prešiel modernizáciou. Elektrická verzia MG ZS EV bola zas vylepšená na jeseň 2022. Model ZS patrí do segmentu B-SUV a ide o momentálne najúspešnejší model značky.

O pohon sa starajú benzínové motory, menší trojvalec 1,0 l TGI ponúka výkon 82 kW, väčší štvorvalec s objemom 1,5 l nemá turbo a produkuje výkon 78 kW. Model je dostupný výlučne s pohonom predných kolies a motory štandardne spolupracujú s 5., resp. 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Turbomotor v najvyššej výbave Exclusive je spojený so 6-stupňovou automatickou prevodovkou.

V slovenskom cenníku zatiaľ chýba elektrická verzia ZS EV. Ponúkaná je s batériami s kapacitou 50 kWh a 70 kWh. Výsledkom je dojazd 320 km alebo až 440 km. Výkon elektromotora je v tomto prípade 150 kW a maximálny krútiaci moment dosahuje hodnotu 280 Nm.

MG EHS

MG EHS

MG EHS je s dĺžkou 4 574 mm o poznanie väčší crossover v porovnaní so súrodencom ZS. O pohon modelu sa štandardne stará štvorvalec s objemom 1,5 l a s výkonom 119 kW. V slovenskom cenníku sme zatiaľ našli len plug in hybrid so systémovým výkonom až 190 kW. Srdcom plug in hybridu je motor 1,5 TGI, ktorému vypomáha elektromotor.

Prostredníctvom 10-stupňovej automatickej prevodovky poháňa hybridná jednotka kolesá prednej nápravy. Batéria s kapacitou 16,6 kWh umožní vozidlu v elektrickom režime prejsť na jedno nabitie 52 km.

Na obe vozidlá ponúka MG záruku 7 rokov alebo 150 000 km.

Obrázky

Tagy

Pokračovať v čítaní