Zomrel divadelný a filmový herec Dalimil Klapka

NETKY.SK • 14 Jún 2022, 20:31 • 2 min
Zomrel divadelný a filmový herec Dalimil Klapka

PRAHA – Vo veku 89 rokov zomrel v utorok český divadelný a filmový herec Dalimil Klapka. V posledných rokoch čelil mnohým zdravotným komplikáciám, okrem iného trpel rakovinou. TASR o tom informuje na základe správy prevzatej zo spravodajského portálu Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Dalimil Klapka bol známym hlavne vďaka početným úlohám v dabingu – medzi tie hlavné patria animovaný seriál Simpsonovci či v detektívny seriál Columbo. Narodil sa v roku 1933 v Prahe. Už na gymnáziu sa venoval ochotníckemu divadlu a neskôr vyštudoval Divadelnú fakultu Akadémie múzických umení v Prahe. Tridsaťtri rokov pôsobil v Švandovom divadle v Prahe. Takisto pôsobil v Hudobnom divadle Karlín, v Divadle v Dlouhé, v Činohernom klube, ako aj v Divadle na Fidlovačce. Okrem toho takmer 20 rokov vyučoval herectvo na Pražskom konzervatóriu.

 

 

Čo sa týka filmov, dostával Klapka skôr menšie úlohy. Zahral si napríklad v snímkach Sokolovo, Anna Proletárka, v rozprávke Bajaja a neskôr v komédiách Saturnin, Experti či v pokračovaní známej rozprávky Saxána a lexikón kúziel. Často hrával v televíznych seriáloch. Stvárnil napríklad role v seriáloch Tridsať prípadov majora Zemana, Sanitka, Okres na severe, Dobrodružstvá kriminalistiky, Četnícke humoresky či Kriminálka Anděl.

 

 

Možno vás zaujme: Zomrel známy herec Stanislav Fišer. Daboval Vinnetoua a inšpektora Clouseaua



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies