Máte viacero možností

Hoci vlastný e-shop predstavuje lákavú cestu k vlastnému biznisu, mnoho ľudí sa bojí opletačiek spojených s naprogramovaním webovej stránky a nasledujúcou náročnou údržbou. Nie je to také zložité, ako sa môže zdať. Kľúčové je zvoliť si tú správnu platformu, na ktorej bude váš e-shop stáť. Možností je hneď niekoľko.

●       Môžete si napríklad dať naprogramovať vlastný e-shop, ale každú následnú aktualizáciu či malú zmenu musíte riešiť sami. To je síce ideálne na kvalitné a dlhodobé riešenie, no náročné finančne aj časovo. Do nákladov pripočítajte aj tvorbu dizajnu.
●       Ďalším je open-source riešenie založené na upravovaní kódu, na ktoré síce takisto potrebujete programátora, no je lacnejšie a vhodnejšie pre náročnejšie a komplexnejšie projekty.
●       Ak si chcete e-shop založiť úplne sami za pár dní aj bez programátora a nastaviť si všetky funkcionality podľa seba, ideálnym riešením pre vás bude využiť službu, vďaka ktorej si dokážete vyskladať vlastný e-shop so všetkými funkcionalitami. Voliť si môžete okrem množstva efektívnych doplnkov aj z nadizajnovaných šablón, ktoré ponúkajú. Takúto službu ponúka aj Shoptet.

Zabudnite na technické problémy

Aj tu však existuje niekoľko alternatív platforiem, ktoré môžete využiť. Hoci všetky majú zásady používania zhruba rovnaké, detaily robia veľký rozdiel a to vedia aj mnohí e-shoperi, ktorí sa rozhodli práve pre e-shop na prenájom. Svoje o tom vie aj Štefan Valčo, ktorý vedie internetový obchod Star Shop s potrebami na bojové umenia.

„Začínal som na platforme Opencart, kde mi vybudovať e-shop trvalo takmer mesiac, a počas prvého roka som nemal veľa objednávok a neustále technické problémy. Preto som prešiel na Shoptet,“ opisuje Štefan, ktorý je sám informatikom. Vďaka Shoptetu, ktorý založil veľmi rýchlo, mu prudko stúpla návštevnosť e-shopu. Navyše je v prípade zriedkavých technických problémov plne k dispozícii technická podpora, a tak sa môžete venovať marketingu a predaju.

Ilustračné foto
Zdroj: Adobe Stock
Ilustračné foto

Pochopiteľné pre každého

Marek Kusenda sa vďaka vlastnému biznisu venuje svojej najväčšej vášni – paddleboardingu a na webe Neonmars predáva vybavenie na naozaj všetky vodné športy, aké vám len napadnú. „Mal som skúsenosti s tvorbou webového magazínu, ktoré mi programovali na mieru, no ak som chcel niečo zmeniť alebo opraviť, trvalo to minimálne mesiac. Preto som chcel funkčné a overené riešenie, ktoré nemusím testovať ani vyvíjať,“ hovorí Marek, ktorý vďaka založeniu e-shopu na Shoptete ušetril mnoho času.

Rozhranie, ktoré ponúka táto platforma, pochopil najlepšie a najrýchlejšie, keďže je mimoriadne prehľadné. „Shoptet umožňoval správu e-shopu, ako aj kamennej predajne, čo bola pre mňa podmienka. A aj z grafickej stránky som práve tu našiel šablónu, ktorá sa mi páčila a spĺňala moje požiadavky.“

Myslite na vlastný komfort

„Môj prvý pokus o e-shop prebiehal na platforme e-shopu na prenájom. Objavili sa však komplikácie s umiestnením bannerov a celkovo som mal k dispozícii málo vylepšení,“ spomína Michal Baník, ktorý založil online obchod FOTOposta.sk. Neskôr sa rozhodol skúsiť Shoptet na 30 dní a už pri ňom zostal.

„Dôvod je jednoduchý – doplnky! Stal sa zo mňa doplnkový nadšenec a vyskúšal som skoro všetko, keďže na pár dní je doplnok zadarmo a môžem si otestovať, ako vyzerá a funguje. Tak som ich inštaloval a odpájal, kým som nebol spokojný. Asi po dvoch týždňoch som mal e-shop úplne podľa svojho priania, bez kompromisov, a bolo rozhodnuté,“ uzatvára Michal Baník.

ZISTITE VIAC O E-SHOPE NA SHOPTETE

Ilustračné foto
Zdroj: Adobe Stock
Ilustračné foto