Krízové linky zažívajú NÁPOR: Psychológ VARUJE na jednu vec, pozor na ťažké obdobie

Zdroj: gettyimages.com
2022-06-28 05:00:00

Študentom so stresom na konci školského roka môže pomôcť napríklad komunikácia s blízkymi alebo s poradňou, zoznam povinností a značenie si dôležitých dátumov do kalendára či oddych.

Vyplýva to z rád občianskeho združenia IPčko. S koncom školského roka zaznamenalo zvýšený dopyt po pomoci na krízových linkách.

"Je to prirodzené, no v týchto chvíľach, je dopyt po pomoci trochu iný ako v predchádzajúcich rokoch. Je spojený s obrovskou neistotou, pocitom nedostatočnosti a reálnym strachom," uviedol psychológ a riaditeľ IPčka Marek Madro.

Čítajte tiež: Preceňovaná CITRÓNOVÁ voda: OTRAVA a poškodené zuby po jej VYPITÍ sú často PREHLIADANÉ!

Môže za to podľa neho časť školského roka v dištančnej forme vyučovania, pandémia, strach o seba a blízkych ľudí a napätá spoločenská klíma.

Priblížil, že študenti sa obávajú o známky na vysvedčení a reakcie rodičov. Mnohí tiež podľa jeho slov popisujú "strach z voľna" bez režimu, úzkosť, neprimerané očakávania na aktivity v lete a podobne. U starších ročníkov zaznamenali aj obavy z vplyvu konfliktu na Ukrajine.

Študenti môžu kontaktovať psychológov nonstop cez web IPcko.sk, na krízovej linke pomoci na čísle 0800 500 333 alebo e-maile poradna@ipcko.sk. IPčko je internetová poradňa pre mladých ľudí, ktorá poskytuje bezplatnú, anonymnú psychologickú a sociálnu pomoc. Pomoc je dostupná aj v ukrajinskom jazyku.

Fotogaléria


Tagy:
deti stres psychika škola

2022-06-28 05:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Zdroj: TASR

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia