Ako kreatívne využiť kompresor?

S kompresormi sa najčastejšie môžete stretnúť buď to v profesionálnych dielňach alebo autoservisoch. Vedeli ste však, že ho môžete využiť aj na kreatívne využitie?

Kompresor už dávno nie je len zariadením, s ktorým sa dennodenne stretávajú automechanici či rôzni kutilovia v profesionálnych dielňach.

Svoje využitie dnes kompresory nájdu v mnohých sférach, v tej kreatívnej nevynímajúc.

Je však pravdou, že skrutkové kompresory by ste v umeleckej kreatíve hľadali len ťažko, keďže ide skutočne o zariadenia určené pre veľké montážne dielne či haly.

Pokiaľ však plánujete striekať veľké plochy, skrutkový kompresor môže byť pre vás tým pravým pomocníkom.

Striekanie kompresorom

Druhým najpopulárnejším typom sú piestové kompresory, ktoré dnes používa mnoho maliarov pri vytváraní svojho diela.

Práve vďaka kompresoru a jeho princípu fungovania na stlačenom vzduchu totiž môžu títo ľudia nanášať farbu na plátno či stenu.

Okrem samotného kompresora, je pri takomto používaní nutná aj prítomnosť striekacej pištole, pri ktorej je častokrát prítomná aj nádobka na farbu.

Ako si vybrať správny kompresor na striekanie farby?

Pri výbere správneho kompresora na striekanie farby a vytvárania kreatívy za pomoci tlakového vzduchu sa rozhodne nebojte poradiť s odborníkom.

Pri výbere kompresora je totiž dôležité sledovať hneď niekoľko faktorov. Od sacieho a výstupného výkonu, cez príkon, maximálny pracovný tlak či dobu prevádzky.

Okrem týchto faktorov sa zamyslite aj nad frekvenciou, ako často plánujete svoj kompresor používať.

Pri vyššej frekvencii používania, je totiž potrebné siahnuť po profesionálnych kompresoroch určených do dielní či autoservisov.

Praktické využitie kompresora

Okrem striekania farby na steny alebo plátno má kompresor aj niekoľko ďalších praktických využití.

Jedným z nich je nafukovanie záhradného bazéna, ktorý je mimoriadne obľúbeným doplnkom do záhrady predovšetkým v letných mesiacoch.

Zdroj obrázku: bogdanhoda / Shutterstock.com

ZDIEĽAJ NA:

Zapojte sa do diskusie. Vaše názory sú vítane!

komentárov