Najlepšie rady pri stretnutí s nebezpečnými zvieratami. Toto sa vám bude hodiť

Zdieľať
lev

Áno. Nikde nie je zaručené to, že sa vám toto bude hodiť. Avšak pokiaľ sa do takejto situácie dostanete, tak vám tieto rady najskôr zachránia život. Dúfam, že sa nikdy nestretnete s hladným levom, jedovatým hadom, alebo rozzúreným býkom. Pri stretnutí s každým zvieraťom sa musíte správať rozdielne. A určite by ste si to mali pamätať. Nie je to časté, ale každopádne, pokiaľ sa to ale stane, je dôležité vedieť, ako sa správne zachovať, aby ste zostali nažive.

Lev

Ak narazíte na leva, pozrite sa mu do očí. Hlavne sa neotáčajte chrbtom. Nevyhýbajte sa očnému kontaktu a robte že ste väčší. Môžete na neho hovoriť hlasitým a sebaistým hlasom a rôzne gestikulovať.

Žralok

Na našej planéte existuje 150 druhov žralokov a len 20 z nich môže zaútočiť na človeka. Ak sa za vami pustí žralok, je ťažké sa ho zbaviť. Vyhnite sa krvácaniu a močenia do vody. Žraloky dokážu vycítiť vôňu na niekoľko kilometrov. Pokiaľ sa s ním stretnete tvárou v tvár, neotáčajte sa chrbtom a nepokúšajte sa v panike plávať. Takto budete vyzerať ako korisť. Pohybujte sa pomaly a pokiaľ vás chytí, zamerajte sa na oči a žiabre. Tieto zóny majú citlivé.

Včely

Včely na vás môžu zaútočiť hocikedy a bez dôvodu. Stačilo by, keby ste mali na sebe tmavé tričko. Tmavé oblečenie ich z neznámych dôvodov priťahuje. Skúste sa schovať v tmavom kúte, tým ich odradíte.

Gorila

Gorily sú nazývané kráľmi džungle. Jedná sa o skutočných vodcov, ktorí chránia svoje rodiny a svoje teritórium. Nenapadnú vás, pokiaľ sa budete chovať slušne. Stačí sa posadiť tak, aby ste nevypadali väčší alebo vyšší než gorila. Snažte sa  šepkať a nepozerať sa jej do očí. V prípade útoku sa vráťte do polohy tichého. Sú to hrdé zvieratá a spravidla neútočia na slabých a bezbranných.

Had

Väčšina hadov nie je nebezpečná. Ak zistíte, že je blízko vás had, dupajte. Vibrácie hadom vadia a odídu preč. Ak vás už pohryzie, nesnažte si vysávať jed z rany, ako to vidíte vo filmoch. Je dobré ranu umyť čistou vodou z vodovodu a zavolať si pomoc.

Býk

Vieme, že býci reagujú na pohyb červenou farbou. To znamená, že keď býk uteká k vám, musíte stáť rovno a kľudne. Používajte klobúk alebo tričko ako návnadu a akonáhle sa býk dostane blízko vás, odhoďte tento odev stranou, býk pôjde po ňom.

Hroch

Tieto zvieratá síce vyzerajú pekne, ale ročne viac ľudí zomiera kvôli ním. Napriek svojej hmotnosti dokáže utekať rýchlosťou 30 km za hodinu. Je ľahko ich naštvať. Ak chcete aby vás hroch nechal, vylezte na strom, na veľkú skalu, alebo na ostrý kopec a počkajte kým ho to prestane baviť.

Nosorožec

Majú veľmi špatný zrak. Preto je ľahké ho vydesiť a naštvať. Dokáže vyvinúť rýchlosť až 60 km za hodinu a je ťažké im utiecť. Jediný spôsob ako sa pred ním skryť je, že sa postavíte za strom. Pre neho to je prekážka. Nebude vás prenasledovať.

Slon

Sú chytré a priateľské zvieratá. Aj tak vás môžu napadnúť, zvlásť pokiaľ predpokladajú, že ohrozujete ich mláďatá. Ak sa s ním stretnete, venujte pozornosť reči jeho tela. Pokiaľ bude stále mávať ušami a chobotom, chce zaútočiť. Keď vás napadne, neutečte. Namiesto toho skúste nájsť niečo čo poslúži ako bariéra medzi vami a slonom. Môže to byť kameň alebo strom.

Klokan

Klokan zaútočí len v prípade, keď napadnete ich územie. V tomto prípade zviera pocíti hrozbu. V prípade konfliktu začnite kašľať. Krátky a tichý kašeľ je vnímaný ako znamenie choroby a pravdepodobne sa vyvaruje útoku.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom