Xiaomi 12 event
Zdroj: Xiaomi

Lacnejší model zo série Xiaomi 12 by mohol prísť už o pár dní: Takto má Lite verzia smartfónu vyzerať!

Xiaomi 12 Lite podľa únikov príde už o pár dní. Unikol jeho dizajn aj s čiastočnou výbavou, tento model sa vám určite bude páčiť.

Informácie o pripravovaných modeloch z radu Xiaomi 12 ku nám prichádzajú zo všetkých strán. Čo je však faktom, tak informácie prichádzajú najmä o smartfóne s prívlastkom Ultra či Xiaomi 12S a jeho Pro verzie. Už sa pomaly zdalo, ako keby čínsky gigant tento rok ani neplánoval predstaviť model s označením Xiaomi 12 Lite a na jeho miesto by nasadil len už predstavený Xiaomi 12X. Únik fotografií smartfónu však jeho existenciu potvrdzuje rovnako ako niektoré špecifikácie smartfónu. Poodhalil sa aj predpokladaný dátum predstavenia, ktorý sa už nezadržateľne blíži. Čo všetko o tomto lacnom smartfóne s vlajkovými predispozíciami vieme? Všetky potrebné informácie nám priniesol portál Xiaomiadictos.com.

Xiaomi 12 Lite unikol na fotografiách

Po tom, čo unikli prvé reálne snímky modelu Xiaomi 12 Lite nemôžeme pochybovať o tom, že tento smartfón v blízkej dobe príde aj na predajné pulty. Výrobca smartfónov však ohľadom tohto modelu celkom dlho mlčal, a tak sa na verejnosť dostali dohady o tom, či sa tento smartfón vôbec predstaví. Dnes už o tom polemizovať nemusíme. Model s prívlastkom Lite je v príprave a my sa už dnes môžeme pozrieť na prvé snímky tohto smartfónu. Navyše nám tieto fotografie potvrdzujú aj niektoré vlastnosti smartfónu, ktoré nás môžu určite potešiť.

Xiaomi 12 Lite
Zdroj: Xiaomiadictos.com

Na fólii displeja sa už klasicky nachádza popis základnej výbavy smartfónu. Čo je však zaujímavé, na fólii sa nenachádza uvedený čipset smartfónu. Namiesto toho výrobca uvádza kompaktný a ľahký dizajn, predpokladáme teda, že sa bude opäť zameriavať na konštrukciu rovnako, ako jeho predchodca v podobe Mi 11 Lite. Rovnako sa potvrdzuje aj kamera smartfónu. Tá má mať tri snímače, pričom širokouhlý snímač ponúkne až 108mpx. Snímače budú umiestnené rovnako ako v prípade drahších smartfónov z radu Xiaomi 12. Fotografie potvrdzujú aj 67W nabíjanie či 120Hz AMOLED displej. Všetky tieto vlastnosti potvrdzujú výrazný pokrok v porovnaní s minuloročným lacnejším modelom vlajkovej série smartfónov od Xiaomi.

Predstavenie by malo prebehnúť v blízkej dobe

Model Xiaomi 12 Lite by nemal prísť počas predstavovania sám. Doplniť by mal totiž odhalenie modelu s označením Xiaomi 12 Ultra, no aj Xiaomi 12S či Xiaomi 12S Pro. Všetky štyri smartfóny by tak mohli prísť naraz, a to už o pár dní. Viaceré úniky totiž poukazujú na jeden a ten istý dátum, ktorým je 5. júl. Už počas budúceho utorka by nám čínsky gigant mohol odhaliť zvyšné modely svojej vlajkovej série, pričom by sa tak mala úplne dokončiť séria Xiaomi 12. Do nej však nerátame očakávané modely Xiaomi 12T, ktoré prídu pravdepodobne až koncom tohto roka.

Xiaomi 12 Lite
Zdroj: Xiaomiadictos.com

Séria Xiaomi 12 bude ponúkať modely pre každého, no s cenami aktuálne predstavených smartfónov je jasné, že sa budú orientovať skôr do prémiovej sekcie. Lacnejší Xiaomi 12 Lite však má byť dostupnejší aj pre ľudí, ktorí nechcú za svoj smartfón utratiť celú výplatu. Pôjde o tzv. ľudovú voľbu medzi smartfónmi vlajkovej série a aj tým sa stávajú Lite modely oveľa atraktívnejšími.

Zvažujete kúpu modelu s označením Xiaomi 12 Lite? Alebo by ste radšej siahli po lepšie vybavenom smartfóne zo série? Podeľte sa s nami v komentároch!

Mohlo by vás tiež zaujímať