Obradnú sieň zaplnili najlepší žiaci michalovských základných škôl
27. 6. 2022

5 Prijatie žiakov primátorom (2).JPG

Takmer 300 žiakov vo štvrtok 9. júna zavítalo do obradnej siene mestského úradu. Boli to žiaci, ktorí prijali pozvanie primátora mesta Michalovce Viliama Zahorčáka, aby tak, ako už je každoročne tradíciou, sa s nimi stretol a poďakoval im za ich aktívnu, vzornú a úspešnú reprezentáciu mesta vo vedomostných, športových a umeleckých súťažiach v uplynulom školskom roku.

Na podujatí sa zúčastnili úspešní žiaci ôsmich michalovských základných škôl, Základnej umeleckej školy v Michalovciach a mladí športovci z klubov ŠK Zemplín Michalovce – oddiel Judo, florbalového klubu Eastern wings a Kickbox klubu Michalovce.

Primátor v príhovore vyjadril radosť nad tým, aké množstvo mladých ľudí zaznamenalo úspechy v súťažiach na krajskej, celoslovenskej, ale aj medzinárodnej úrovni. Nezabudol poďakovať ani pedagógom, ktorí ich na súťaže pripravovali a ocenil vynaložené úsilie a prácu. Riaditelia a vybraní zástupcovia prijali z rúk primátora ďakovné listy. Stretnutia spestrili kultúrnym programom žiaci jednotlivých základných škôl spevom a básňami.
 

lk