Cesta rozprávkovým lesom
27. 6. 2022

12 Cesta rozprávkovým lesom (2).jpg

Psíček a mačička, Červená čiapočka, tri prasiatka a mnohé iné rozprávkové bytosti zavítali 30. júna pri príležitosti Medzinárodného dňa detí do Materskej školy, Školská 5.

V rámci projektu Cesta rozprávkovým lesom, ktorého sa zúčastnilo 140 detí, sme rozvíjali kladný vzťah detí k rozprávkam, zážitkovému učeniu sa, rozvíjaniu tvorivých schopností a originality pri stvárňovaní postáv. Na ceste rozprávkovým lesom si deti užili veľa dobrodružstiev, prekonávali prekážky a riešili úlohy. Na siedmich stanovištiach nás privítali deti v kostýmoch predstavujúce postavičky z jednotlivých rozprávok. Deti tak museli ukázať svoju šikovnosť a splniť určené úlohy, aby dostali do rozprávkovej kartičky pečiatku a sladkú odmenu.

Jedno stanovište bolo venované mestu Michalovce. Rozprávkové postavičky Psíček a Mačička previedli deti Michalovcami na výstave fotografií s názvom Mesto kedysi a dnes a vyriešili tajničku.

Touto cestou ďakujeme Mestu Michalovce za finančný príspevok, pomocou ktorého sme mohli túto krásnu akciu zrealizovať. Poďakovanie patrí aj pani riaditeľke a všetkým učiteľkám, ktoré akciu pre deti pripravili s veľkou láskou.
 

Jarka Blahutová