Dobré noviny
Kiska bol na rómskej svadbe a stretol niekoho špeciálneho: Takto dnes vyzerá malý bojovník s rakovinou
Marián Tabakovič
Marián Tabakovič

Kiska bol na rómskej svadbe a stretol niekoho špeciálneho: Takto dnes vyzerá malý bojovník s rakovinou

— Foto: Blog a Facebook Andreja Kisku

Bývalý prezident vytancoval nevestu a porozprával o milom stretnutí.

Stoly sa prehýbali pod občerstvením, všetci tancovali a veselili sa. Bývalý slovenský prezident Andrej Kiska si poriadne zažúroval - bol totiž na pravej rómskej svadbe, kam ho pozvala rodina z Batizoviec, ktorej v minulosti pomohol. Hoci priznal, že energickým svadobčanom nestačil, nevestu predsa len vytancoval.

Vložený príspevok z Facebooku: https://www.facebook.com/AndrejKiska/posts/pfbid02ef4ZTs9LPZMikNbXCK5e5KC1ktDsvDrPRUuA2FcxBdbj6TLiVNK8DnnynPRuTwsjl

Na svadba sa Kiska stretol aj s niekým špeciálnym a podelil sa o tom so sledovateľmi na svojom Facebooku. Pred 10 rokmi sa odfotografoval s malým chlapčekom v náručí, ktorý v tom čase prežíval mimoriadne náročné obdobie. Bojoval so zákernou rakovinou.

Spoločnú fotografiu si spravili aj dnes, keď z chlapčeka vyrástol mladý muž. S rakovinou mu pomohla zvíťaziť nadácia Dobrý anjel, ktorú spoluzakladal práve Kiska. 

Bývalý prezident použil rómsku rodinu z Batizoviec ako úspešný príklad toho, ako sa vymaniť z biedy. "Odhoďme predsudky a pomôžme tým, ktorí pracovať chcú. Práca je jedinou šancou pre únik z kruhu chudoby a priam zázračnou mágiou, ktorá im pomôže absolútne zmeniť život. Batizovce a rodina mojich rómskych priateľov je toho živým dôkazom," dodal.

 

 

 

 

 

Už ste čítali?