Možnosť poobedovať s americkým investorom a filantropom Warrenom Buffettom sa na charitatívnej aukcii vydražila za 19 miliónov dolárov. Podľa agentúry Reuters išlo o dvadsaťjedenú a poslednú dražbu súkromného obeda s Buffettom. Jej výťažok pôjde sanfranciskej charitatívnej organizácii.

Výťažok pôjde na charitu

Aukcia na portáli eBay ďaleko predčila tú minulú v roku 2019, kedy zvíťazil podnikateľ s kryptomenami Justin Sun, keď ponúkol 4,57 milióna dolárov. Kto bol úspešný tentoraz, zatiaľ nie je známe. Reuters napísal, že je to „šťastný a pravdepodobne bohatý“ človek.

Peniaze pôjdu na konto charity Glide, ktorej Buffett pri predchádzajúcich 20 takýchto aukciách pomohol získať viac ako 34 miliónov dolárov.

Dvojročná prestávka

Aktuálne 91-ročný filantrop s touto aktivitou začal v roku 2000, ale epidémia koronavírusu si vynútila v minulých dvoch rokoch prestávku. Nadácia Glide pôsobí v sanfranciskej štvrti Tenderloin a ponúka tým, ktorí to potrebujú, jedlo, prístrešie, testy na HIV a žltačku, pracovné školenia a programy pre deti.

Víťaz terajšej aukcie si bude môcť na obed, ktorý sa bude konať na newyorskom Manhattane, priviesť sedem hostí. Buffett sa nebude pri rozhovore vyhýbať ničomu okrem témy svojich budúcich investícií.

Vzdá sa celého majetku

K nadácii Glide priviedla Buffetta jeho žena Susan, ktorá v organizácii pracovala ako dobrovoľníčka. Zomrela v roku 2004.

Buffett sa podľa Reuters chce vzdať takmer celého svojho majetku, ktorý prevyšuje 93 miliardy dolárov a robí z neho podľa časopisu Forbes siedmeho najbohatšieho človeka na svete.

Ďalšie dôležité správy