Mig 21 majú nový animovaný klip a ďalší nakrútia priamo na koncertných pódiách

V septembri minulého roka vydala obľúbená kapela Mig 21 piatu štúdiovku s názvom Džus noci. Nedávno album vyšiel aj na vinyle a teraz prichádza kapela s videoklipom k rovnomennému hlavnému singlu.

26.06.2022 10:00
mig 21 Foto:
Videoklip k singlu kapely Mig 21 Džus noci je animovaný ručne a kombinuje niekoľko techník.
debata

Song Džus noci, o ktorého produkciu sa postaral Roman Holý (známy z J.A.R. alebo Monkey Business), si tak svojím koncertným úspechom predpovedal vizuálne stvárnenie.

Nielen pesničky z najnovšieho albumu, ale predovšetkým svoje najväčšie hity, ktoré za svoju dlhoročnú kariéru Mig 21 nazbierali, predstavia svojim fanúšikom na koncertoch v pražskom Forum Karlín.

„Možno ste si doposiaľ pri počúvaní piesne Džus noci nedokázali predstaviť, ako ten nápoj vyzerá, chutí a aké účinky vlastne vyvoláva. My sme to tiež nevedeli a ani sme netušili, že to nevieme,“ približuje frontman kapely Jirka Macháček a dodáva: „Až vďaka takým mladým nadšeným bláznom z ostravského štúdia Dart Production sme sa dozvedeli, že nám na to vyrobili klip. Chalani, ďakujeme vám.“

Jiří Macháček Čítajte viac Jiří Macháček: Politikov treba čítať medzi riadkami

Všetky animácie postáv a častí prostredia sú kreslené ručne. V klipe je použitý rad rôznych animačných techník, od klasickej štylizovanej 2D animácie cez rotoskopiu v scénach s kapelou, až po 3D komponenty.

„Produkcia klipu trvala tri mesiace. S Migom 21 sa nám krásne spolupracovalo a verím, že v budúcnosti spolu ešte niečo podnikneme,“ hovorí vedúci produkcie štúdia Tomáš Lenart.

ikariada, smatanova Čítajte viac Čo chystá Zuzana Smatanová?

Po náročnej koncertnej sezóne sa na pár mesiacov Mig 21 odmlčia, aby sa v plnej kráse ukázali práve vo Forume Karlín, kde zahrajú hneď dva dni po sebe, a to 19. a 20. apríla budúceho roka. Kapela sa po takmer 20 rokoch vracia do halového prostredia a fanúšikovia môžu očakávať unikátnu šou, rad hostí, dve pódiá a hlavne nový song, ku ktorému sa priamo na mieste bude nakrúcať videoklip.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jiří Macháček #Mig 21