RECEPT: Makové guľky plnené jahodami

25. júna 2022

Sezóna jahôd je konečne opäť tu! Sladké, šťavnaté a rozplývajúce sa na jazyku. Určite nie sme jediní, ktorí by toto vábivé červené ovocie jedli v letnom období od rána do večera.

Na raňajky jogurt s čerstvými jahodami a granolou, pomaškrtiť si na jahode namočenej v nugáte a na obed? K obedu sme si pre vás pripravili vylepšenú verziu tradičného receptu našich susedov – jahodové knedlíky s makovým krémom!

Ingrediencie:

  • 200 g tofu natural
  • 100 g špaldovej múky
  • 2 PL javorového sirupu
  • voda (v prípade potreby)
  • jahody

Postup:

  1. Ako prvé si dáme do hrnca zovrieť vodu.
  2. Tofu jemne rozdrobíme, zmiešame s múkou, javorovým sirupom a vypracujeme kompaktné cesto.
  3. Ak by sa cesto zdalo príliš tuhé, prilejeme trochu vody.
  4. Cesto rozdelíme na cca 10 častí, vytvarujeme placku, do stredu dáme menšiu jahodu a spravíme guľku.
  5. Do vriacej vody postupne povkladáme vytvarované tofu knedlíky a varíme 3-4 minúty, alebo kým nevyplávajú na povrch.
  6. Hotové guľky polejeme roztopeným ghee maslom, dozdobíme jahodami a prelejeme poriadnou vrstvou Powerlogy makovo-mandľového krému.

Prajeme sladkú jahodovú chuť!


Text a foto: Powerlogy

1/1
Zavrieť reklamu