Zabezpečenie motorky proti zlodejom. Čím najlepšie ochránite váš stroj pred krádežou?

Zabezpečenie motorky proti zlodejom. Čím najlepšie ochránite váš stroj pred krádežou?

- in Nesmie vám ujsť, Zaujímavosti
0
Komentáre vypnuté na Zabezpečenie motorky proti zlodejom. Čím najlepšie ochránite váš stroj pred krádežou?
Zabezpečenie motorky

Medzi vami a vašou motorkou je vzťah, aký sa vyrovná vzťahu človeka so živou bytosťou. Prežili ste s ňou veľa a bolo by na škodu o ňu prísť pre nedostatočné zabezpečenie proti krádeži. Buďte včas informovaní a zabráňte odcudzeniu motorky správnym typom ochrany.

Aký typ zariadenia sa dá využiť

Kde so svojou motorkou parkujete najčastejšie? Pred panelákom, zamestnaním či obchodom? Je to v rušnej mestskej časti alebo na mieste, kde sa premelie len minimum ľudí? Odpovede na tieto otázky by vás mali zaujímať ešte skôr, ako sa pustíte do hľadania vhodného typu zariadenia na ochranu motorky pred krádežou. Nestačí jej totiž venovať starostlivosť iba v oblasti imidžu či funkčnosti. Motorka vám dlho vydrží aj v prípade, že vám ju nik neznehodnotí alebo neukradne. Preto je dôležité hneď pri jej kúpe myslieť na vhodný typ ochrany. Možností máte veľa. Lanové alebo kotúčové zámky, reťazové zámky či ochrana riadidiel a prilby. 

Zabezpečenie motorky však nemusí nutne predstavovať ochranné zámky. V prípade, že s vaším tátošom niekto manipuluje, môžete byť informovaní alarmom a ešte väčší pokoj v duši získate, ak motorku vybavíte praktickým GPS lokátorom, vďaka ktorému budete vždy vedieť, kde sa motorka nachádza. Nielen keď si ju požičia niekto z rodiny. Sú ľudia, ktorí si radi požičajú, no už nevrátia. A práve preto je v dnešnej dobe nutné myslieť na kvalitné zabezpečenie motorky.

Čím drahšia motorka, tým kvalitnejšia má byť jej ochrana 

Technika ide míľovými krokmi dopredu, a tak dnes už nesedíme na obyčajných motorkách, ale na strojoch, vďaka ktorým sa na malý moment cítime ako v inej dimenzii. Len čo nasadneme, sme vo svojom vlastnom svete, kde čas nezohráva úlohu. Sme tu len my a náš pradúci miláčik, ktorý nás pri správnej starostlivosti odnesie aj na kraj sveta. Je to neopísateľný vzťah a vášeň, koniec koncov, ako pri každom koníčku. Aká ochrana motorky bude pre vaše potreby najlepšia? 

Kotúčové zámky sú pevné a odolné, ideálne na použitie pri motocykloch a skútroch. Len tak sa nedajú prerezať, vylomiť alebo odvŕtať, a ak by sa o to nejaký špekulant pokúsil, hlasný alarm vás o tom okamžite informuje. Kotúčové zámky je ale potrebné nabíjať cez micro USB. Lacnejšou verziou sú klasické lanové zámky valčekového tvaru. Oceľové lano vnútri je ohybné a zámky takisto sľubujú dobrú ochranu pred odcudzením motorky. V prípade manipulácie s lanovým zámkom vás však alarm neupozorní. Máte však možnosť nainštalovať si ho na motorku osobitne. Systém proti krádeži sa montuje na stroj tak, aby nebol viditeľný, no zároveň neobmedzoval vnútorný priestor motorky. Moderné alarmy dnes už nie sú závislé na odbere prúdu, dopujú sa priamo z batérie vozidla (žiadna prídavná batéria, ktorú sami dobíjate) a majú praktické rozmery. 

Zabezpečenie motorky sa nedá predstaviť bez moderného GPS lokátora, ktorý je praktický hneď z viacerých dôvodov. Predstavte si, že máte na ceste úraz a potrebujete privolať pomoc. Vďaka lokátoru GPS nebude problém váš stroj na ceste vypátrať. Lokátor sa podobne ako alarm inštaluje na motorku tak, aby nebol viditeľný. Upozorní na pohyby, otrasy, motorka vďaka nemu dokáže rozpoznať svojho majiteľa, pošle mu informáciu na mobil v prípade, že sa udeje niečo nezvyčajné, upresní aktuálnu polohu a pod. Už nikdy sa nemusíte báť zaparkovať na neznámom mieste. Kvalitné zabezpečenie motorky vás upokojí. 

 

You may also like

Ako chrániť podvozok auta pred koróziou

Podvozok auta je najviac vystavený riziku korózie. Kvôli