Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 23. jún 2022 / PR

Poznáme víťazov modelingovej súťaže Schwarzkopf Elite Model Look 2022

V nádhernom prostredí Zrkadlovej siene Primaciálneho paláca sa v utorok 14.6. uskutočnilo vyhlásenie víťazov najprestížnejšej modelingovej súťaže Schwarzkopf Elite Model Look 2022 pre Slovenskú republiku. Projekt, do ktorého sa každým rokom prihlásia státisíce záujemcov z viac ako 65 krajín sveta, pozná mená slovenských víťazov. Stali sa nimi Timea Smaržíková a Daniel Dospel. Víťazi budú reprezentovať svoju krajinu na svetovom finále, ktoré sa bude po pätnástich rokoch konať v Prahe!

Poznáme víťazov modelingovej súťaže Schwarzkopf Elite Model Look 2022

O nových nádejách svetového modelingu rozhodovala porota zložená z odborníkov z oblasti módy, kultúry, médií a partnerov projektu. Zasadli do nej napríklad topmodelka a ambasadorka súťaže Schwarzkopf Elite Model Look Michaela Kocianová, módny fotograf Jakub Gulyás, či riaditeľ súťaže a spolumajiteľ agentúr Elite Prague a Elite Bratislava Saša Jány, ktorý o súťaži hovorí: „Veľmi ma teší úroveň našich finalistov. Zároveň mám radosť, že sa nám podarilo uspieť v súboji s mestami ako New York, Qatar a Barcelona a priniesť svetové finále opäť do Prahy. Som hrdý na to, že ako organizátori súťaže pre Českú republiku a Slovensko sme historicky najúspešnejšou krajinou, čo sa týka počtu svetových víťaziek.“

Ako v predchádzajúcich ročníkoch, aj tohto slávnostného vyhlásenia sa zúčastnili topmodelky agentúr Elite Prague a Elite Bratislava, napríklad Barbora Brušková, Michaela Hlaváčková Brezovská, ktorá skončila na svetovom finále v Číne v TOP 15 alebo Alexandra Gachulincová, ktorá na svetovom finále v Shanghaji obsadila druhé miesto a dnešné vyhlásenie moderovala. Jedinou svetovou víťazkou zo Slovenska sa v roku 2003 v Singapure stala Denisa Dvončová – Klimová a jediným svetovým víťazom Andrej Chamula z Bratislavy.

Michalea Kocianová mala v historických priestoroch príležitosť aj na predstavenie svojej novej charitatívnej činnosti – občianskeho združenia, ktoré založila so Sášom Jánym s cieľom zvýšiť kvalitu života seniorov na Slovensku.  Poslaním OZ Vetulus je zmena postojov spoločnosti voči starším občanom a podpora ich psychického zdravia. Medzi hlavné aktivity združenia patrí poskytovanie služieb starším občanom prostredníctvom dostupného celoživotného vzdelávania so zameraním predovšetkým na technologickú a finančnú gramotnosť a zdravie.

V priebehu mesiaca jún sa v obchodných centrách po celom Slovensku uskutočnilo celkom 8 castingov, ktoré navštívilo viac ako 1800 uchádzačov. Získali tak možnosť stretnúť sa s modelingovými expertmi, odborníkmi z oblasti starostlivosti o vlasy či pleť, a dozvedieť sa viac o svete profesionálneho modelingu od ambasádorky projektu topmodelky Michaely Kocianovej.

Projekt Elite Model Look sa aj tento rok spojil s úspešnou značkou vlasovej kozmetiky Schwarzkopf, ktorá sa stala hlavným partnerom a spoluorganizátorom súťaže. Vlasová kozmetika Schwarzkopf v minulosti dlhodobo spolupracovala so svetovo známymi celebritami, vrátane topmodeliek ako napr. Claudia Schiffer a Heidi Klum a už po niekoľkýkrát sa stala súčasťou jedinečného projektu objavujúceho budúce hviezdy modelingového priemyslu.

TIMEA SMARŽÍKOVÁ, 16 rokov

Pochádza z východného Slovenska, kde študuje na Obchodnej akadémii v Michalovciach. Vo voľnom čase sa venuje ľudovému tancu. „Na casting agentúry som sa rozhodla prísť vďaka mojej staršej sestre, ktorá mi od malička vštepovala, že zo mňa raz bude veľká modelka,“ prezradila v rozhovore. Na otázku, čo ju najviac láka na modelingu, odpovedala jasne: „Najviac ma láka precestovanie sveta, a samozrejme, že sa rada fotím a pekne obliekam.Že vyhrám som vôbec nečakala, ale veľmi sa z toho teším.“ Okrem prípravy na svetové finále si plánuje aktuálne užiť leto na festivale či dovolenke.

DANIEL DOSPEL, 19 rokov

Daniel pochádza z Bratislavy a aktuálne študuje na Súkromnom gymnáziu. Vo voľnom čase sa venuje futbalu, cvičeniu a zdravej strave. „Po tom čo som počúval od ostatných ľudí, že by som mal ísť robiť modela som chcel zistiť, či mám na to naozaj potenciál a tak som sa začal som sa o to zaujímať,“ prezradil na margo modelingovej súťaže. „Od malička ma bavilo výtváranie fotografii, či už som bol ja ten fotograf, alebo som bol ten ktorý na tej fotke pózoval. Takisto ma láka cestovanie a spoznávanie nových miest,“ odpovedal o svojich snoch. A aké sú jeho plány na leto? Bude sa venovať škole, futbalu a práci na sebe. S kamarátom plánuje výlet do Španielska.

SOFIIA SEMENOVA,17 rokov

Sofia pochádza z Ukrajiny z mesta Charkov. Aktuálne žije v Bratislave, kde študuje na Strednej odbornej škole hotelových služieb a obchodu. Voľný čas rada trávi so svojimi kamarátmi a aktívne sa venuje športu. „Keď som ešte študovala na Ukrajine, veľmi som sa chcela stať modelkou, no nenašla som vhodnú agentúru. Keď som prišla študovať na Slovensko, bola som vonku s kamarátkami a tam ma zastavila scoutka s ponukou prísť na casting. Túto ponuku som neodmietla, prišla som skúsiť šťastie a vyšlo to,“ dodala s úsmevom. „Na modelingu ma najviac láka, že spoznám nových ľudí a budem môcť precestovať svet. Výhru som nečakala, no veľmi sa teším že môžem týmto spôsobom reprezentovať Ukrajinu v oblasti modelingu,“ hovorí víťazka. Toto leto má v pláne zdokonaliť si angličtinu, pretože ju bude potrebovať ako v modelingu tak aj v budúcnosti.

    1006

    Súvisiace články