Koncern Volkswagen nie je ani zďaleka malým hráčom na trhu, dokonca ani keď ide špecificky o elektromobily. V období, v ktorom Tesla prekročila počet 930-tisíc vyrobených vozidiel, vyprodukoval jej nadnárodný konkurent vyše 450-tisíc elektromobilov.

Volkswagen chce byť lídrom všade a vo všetkom

Volkswagen sa pritom netají tým, že chce spoločnosť najbohatšieho človeka prevalcovať už v roku 2024. Zatiaľ čo si Tesla užíva výslnie obrovského podielu na trhu, tradiční výrobcovia čelia problémom, ktorými sú rastúce náklady na batérie či nedostatočný objem výroby. To sú problémy, ktoré spravidla riešia nové automobilky na elektrické vozidlá, no sprevádzajú aj niektorých tradičných výrobcov áut so spaľovacím motorom.

Giganta však tieto problémy údajne až tak výrazne nepoznačili a niektoré predikcie ukazujú, že očakávané zdvojnásobenie dopytu po elektromobiloch v roku 2025 by malo prísť už v čase, keď bude mať koncern významnejší podiel na trhu ako Tesla, alebo jej čínsky ekvivalent BYD Auto (BYD je skratka pre Build Your Dreams – Postav si svoje sny).

Predpoveď, ktorú zverejnila výskumná spoločnosť Bloomberg Intelligence, naznačuje, že Volkswagen by by mal byť v roku 2024 prvý, Tesla druhá a spoločnosť BYD tretia v objeme predajov elektrických vozidiel. Ďalší výrobcovia, Mercedes-Benz, Ford alebo Toyota, by mali oproti týmto trom výrobcom zaostávať.

Ilustračná foto.
Neprehliadnite

Musk tvrdí, že konkurenčné firmy Lucid a Rivian zbankrotujú

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa