Vyzývame stranu SaS, aby normálne pracovala a neparalyzovala koaličnú radu

Strana SaS sa vo svojom ďalšom ťažení proti vlastnej vláde opäť rozhodla bojkotovať účasť na koaličnej rade, ktorá predstavuje kľúčovú komunikačnú platformu pre chod vlády. Ako dôvod uvádza domnelé útoky Igora Matoviča.

“Je neuveriteľné, že táto strana má odvahu hovoriť o akýchsi útokoch, keď v poslednom čase práve ona takmer neustále osobne útočí na Igora Matoviča okrem iného za to, že hnutie OĽANO plní vlastné a vládne záväzky, ktoré sme dali ľuďom. Je absolútne nepochopiteľné, že strana SaS doslova hystericky napáda nielen celú koncepciu reformy rodinnej politiky a protiinflačnej pomoci, ale aj znižovanie daní pracujúcim, hoci sami tento záväzok dlhodobo komunikovali. Rovnako je absurdné, ak napádajú krúžkovné pre deti, hoci jeho presadeniu venovali celú stranu vlastného straníckeho programu. Veľmi ma mrzí, že strana SaS sa od začiatku správa ako opozícia voči vlastnej vláde a chcem veriť, že skôr či neskôr im hlas rozumu našepká, že toto nie je cesta. Toto je cesta k návratu Fica a Pellegriniho tak, ako sa to stalo pri schvaľovaní eurovalu a páde Radičovej vlády. Chcem preto poprosiť kolegov zo SaS, aby začali spolupracovať normálne a konštruktívne a v duchu platných dohôd. V opačnom prípade vystavujú verejnosť veľkému nebezpečenstvu návratu mafie k moci.” povedal predseda poslaneckého klubu Michal Šipoš.

“Nie je riešením strkať si hlavu do piesku a hádzať sa o zem ako malé dieťa presvedčené o svojej pravde – ale presviedčať partnerov argumentmi a pokúsiť sa presadiť svoj postoj. Pripomíname kolegom zo strany SaS, že Igor Matovič neprichádza na každé rokovanie vlády s návrhom na zvyšovanie platov zamestnancov štátnej správy preto, aby sa s nimi hádal. Ale preto, aby pomohol napríklad aj tým protestujúcim učiteľom. Je veľmi zvláštne, že táto strana bojuje aj proti úprave daní z negatívnych externalít, ako alkohol, tabak a hazard, pričom sa opäť stavajú proti vládnemu programu. Očakávame, že strana SaS prestane rozbíjať vládu a obťažovať verejnosť svojimi boliestkami a začne sa správať ako normálny a konštruktívny partner, ktorý svoje výhrady bude tlmočiť tam, kde sa to patrí, teda na rokovaniach koaličných rád,” uzatvára poslanec hnutia a predseda parlamentného hospodárskeho výboru Peter Kremský.

Náš plán

Máme viac ako 900
riešení pre Slovensko!

Program