Bitcoin ešte môže klesnúť o 35 %, varuje známy stratég

Predošlé rally na trhu s kryptomenami ukázali, že bitcoin má tendenciu klesnúť o zhruba 80 % zo svojich maxím, hovorí Ian Harnett, spoluzakladateľ Absolute Strategy Research. Pri takomto poklese by najväčšia virtuálna mena klesla na 13.000 USD, čo je podľa Harnetta kľúčová supportná oblasť.

Napríklad v roku 2018 sa kryptomena prepadla takmer k 3 000 USD po tom, ako sa koncom roka 2017 natiahla k úrovni 20 000 USD. Aktuálne sa bitcoin obchoduje za  20 100 USD, čo znamená, že by podľa Harnetta mohol klesnúť ešte o viac ako 35 %.

„Je to skutočne hra s likviditou. Zistili sme, že to nie je ani mena, ani komodita a už vôbec nie uchovávateľ hodnoty,“ hovorí stratég.

„Vo svete, kde je dostatok likvidity, sa bitcoinom darí dobre,“ povedal Harnett. „Keď sa táto likvidita odoberie – a to je to, čo momentálne robia centrálne banky – potom vidíme, že sa tieto trhy dostávajú pod extrémny tlak.”

Pripomeňme, že minulý týždeň Federálny rezervný systém (Fed) zvýšil svoju referenčnú úrokovú sadzbu o 75 bázických bodov, čo je najväčšie jednorazové zvýšenie od roku 1994. Po rozhodnutí Fedu nasledovali podobné kroky aj zo strany Bank of England a Švajčiarskej národnej banky.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre