Internetové podvody

Pozor na podvod Prosoletic a výmysel o študentoch, Singapure a poprave

Pozor na podvod Prosoletic a výmysel o študentoch, Singapure a poprave
5 (100%) 1 hlas[ov]

Na slovenských mediálnych stránkach akými sú napríklad Centrum.sk sa do reklamného priestoru dostala reklama na údajnú novú metódu chudnutia. Stránky, ktoré propagujú akýsi zázrak menom Prosoletic uvádzajú mená troch študentov. Ide o zázračné vložky do topánok, vďaka ktorým schudnete šialené kilá.. aspoň takýto blud plodí bludná stránka plná šialeností. Údajný brazílsky študent Jorge Edgar Caballero, slovenská študentka Kristína Osvaldová a juhokórejský študent Tu Yuong Choi majú byť trojicou vedcov vo veku 19 rokov, ktorí stoja za veľkým objavom. Pozor, podvodníci, ktorí sa ukrývajú s falošným webom na doméne bestoccasions4you.com nám tu ponúkajú absurdný vymyslený príbeh o troch študentoch a profesorovi, ktorého chcú v Singapure obesiť.

falošné reklamy chudnutie Prosoletic

inzercia:
 Nesúvisiace výmysly a šialenosti majú vytvoriť dojem o úspešnej slovenskej študentke. Lenže, pravda je niekde inde a zázrak menom Prosoletic určite nekupujte.

Všetko na stránke o Prosoletic je falošné

Stránky na neznámej doméne, ukryté pred zrakom verejnosti, na falošnom magazíne, bez prevádzkovateľa, autora a zdrojov. Len tri snímky rôznych ľudí, ktorým podvodník vymyslel mená. Pritom ide o snímky z fotobanky, kde si ich kúpi ktokoľvek. Celá stránka plná falošné podivného obsahu o úžasnom objave, ale reálne sa nedozviete čo to je a ako sa to užíva. V závere sa konečne dopracujete k informácii, že zázračné náplasti Prosoletic vás zbavia nadváhy.

Chýba pritom skutočný odborník. Skutočný výrobca je neznámy. Skutočný pôvod, zloženie, certifikácia., reálne štúdie, alebo aspoň nejaké články, ktoré by informovali o objave so sľubnými výsledkami, nič z toho neexistuje. Nakoniec samotná objednávka je opäť len výsmechom Obchodnému zákonníku tým, že neobsahuje v podstate nič z toho, ako ukladá zákon. Netušíte kto vám predáva, prečo tak draho a čo vlastne.

Vraj úspešná Slovenska

Výmysel o úspešnej študentke, ktorá neexistuje, hnevá o to viac, keď sa potešíte slovenskému úspechu. Ide pritom o portugalskú modelku, ktorej fotografiu používa množstvo zdravotníckych univerzít, škôl a príspevkov venovaných vzdelávaniu v oblasti medicíny a vedy. Skutočný originál si môžete všimnúť tu:  https://www.shutterstock.com/image-photo/beautiful-young-scientist-working-laboratory-764159104

Neodporúčame skrátka nákup na týchto stránkach. Klamanie zákazníka o zostávajúcich kusoch na sklade je tu permanentné niekoľko dní, počas ktorých prípad sledujeme. Všetko na stránke je falošné. Záruky sú nulové, možnosti obrany rovnako tak. Škoda vôbec strácať nervy, nie to ešte peniaze a zdravie.

Pomohli sme vám? Pomôžete vy nám?

V prípade záujmu o pomoc z vašej strany smerom k nám nám postačí naozaj málo. Mimo zdieľanie našich článkov nám pomáha ľubovoľný príspevok na "kávu" a chod stránok na nasledovné údaje:

Číslo účtu: SK84 8330 0000 0026 0029 5817
Dôležitý je variabilný symbol: 8188900864

Príspevok na "kávu" (v kaviarni pokojne v cene okolo 1 EURO) je v skutočnosti príspevok na chod stránok u webhostingovej spoločnosti. Ďakujeme za Vašu pomoc. Viac o podpore portálu nájdete v tomto článku.
QR platba donate, podpora HOAX.sk

inzercia:

Aké máte z článku a témy pocity?

Rozčúlený
1
Šťastný
0
Milujem to
0
Nie som si istý
0
Hlúposť
0
Šéfredaktor portálu HOAX.SK a jeho súčasť od roku 2012. Nadšenec Hviezdnych vojen, cyklistiky, streľby, potápania, ale aj bezpečného pohybu v online priestore. Bývalý učiteľ informatiky, v súčasnosti vyhľadávač problémov a autor viacerých tém o internetovej bezpečnosti.

    Mohlo by vás zaujímať aj nasledovné:

    Viac v rubrike:Internetové podvody

    1 Comment

    1. co mam robit, ked som si ten vyrobok kupila?

    Komentáre sú ukončené