Mobilná aplikácia Svetobežka slúži ako pomôcka pri cestách do zahraničia. Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Martin Klus pred letnou turistickou sezónou 2022 poznamenal, že aplikácia je výbornou pomocou v mobile.

Šesť hlavných sekcií

Svetobežka je rozdelená na šesť hlavných sekcií - v núdzi v zahraničí, registrácia pred cestou, cestovanie, v čom spočíva konzulárna pomoc, stredisko pre pomoc občanom a slovenské zastupiteľstvá. ,,Pričom päť z nich má ďalšie podsekcie, ktoré poskytujú konkrétne informácie a rady, ako postupovať v núdzových situáciách v zahraničí, koho kontaktovať ako prvého, kam sa obrátiť po pomoc, ktoré pravidlá dodržiavať, čo konzulárni pracovníci slovenských zastupiteľských úradov môžu pre našich občanov urobiť, a čo nie," uvádza sa na webe slovenskej diplomacie.

Okrem toho sa tam tiež nachádza aj zoznam všetkých slovenských diplomatických zastúpení vo svete s príslušnými telefonickými a e-mailovými kontaktmi, voliteľnými priamo z menu aplikácie.

Offline funkcia

Aplikácia je dostupná zadarmo a na jej používanie nie je potrebné permanentné internetové pripojenie. ,,Mať ju a čítať ju, vidieť, čo všetko sa tam objavuje, je veľmi dôležitou pomocou," povedal Klus. Zároveň verí, že využitie núdzového čísla nikto nebude potrebovať.

Ďalšie dôležité správy