Ako sme nášho zákazníka priviedli od úlohy k riešeniu?

Spoločnosť Adoz je jedným z najväčších distribútorov ložísk a strojných súčiastok. Sídli v Českej republike a má vlastnú internú CNC výrobu. Počas projektu presťahovania spoločnosti Adoz investovala do vertikálnych výťahových modulov Kardex Shuttle, aby zvýšila produktivitu skladu a nahradila neefektívne skladovacie systémy využívajúce štandardné paletové regály a police.

Zlepšenie procesov v sklade

Pred presťahovaním bola spoločnosť Adoz obmedzená kapacitou skladových priestorov, zastaraným systémom skladovania a neefektívnymi manuálnymi pracovnými procesmi.  Prevádzka bola náročná vzhľadom na nedostatok priestoru na vychystávanie jednotlivých objednávok a značnú manuálnu manipuláciu s objednávkami vrátane lezenia po rebríkoch. Spoločnosť Adoz chcela vytvoriť bezchybné zásobovanie výroby priamym prepojením skladu s výrobou. Potrebovali efektívny systém na vychystávanie komponentov pre vnútropodnikové potreby aj pre priamy predaj koncovým zákazníkom.

Ilustračné foto
Zdroj: Kardex
Ilustračné foto

Riešenie

Nový systém navrhnutý spoločnosťou Kardex pozostáva zo 4 vertikálnych výťahových modulov Kardex Shuttle s jediným prístupovým otvorom pre oblasť expedície. Každá jednotka má pri prístupovom otvore systém indikátora polohy. Operátori sú navádzaní pomocou systému KBS put-by-lights pre maximálnu presnosť. Ďalšie dva moduly Kardex Shuttle, každý s dvoma protiľahlými prístupovými otvormi, sa používajú na zásobovanie výroby a priamo spájajú sklad s výrobou.

Nové riešenie vyžaduje len 50 m² priestoru na uskladnenie rovnakých položiek, ktoré pôvodne vyžadovali 500 m² priestoru. Pozoruhodná výhoda!!

Spoločnosť Adoz tiež výrazne rozšírila výrobu a distribúciu bez toho, aby musela zvyšovať počet zamestnancov skladu. Automatizovaný skladovací systém Kardex (ASRS) sa bezproblémovo integroval do ich systému WMS a celkové skladové procesy sú výrazne efektívnejšie ako boli na pôvodnom mieste.

Výhody zavedenia automatizovaných skladových systémov

·       zníženie využitia skladového priestoru o 90 %
·       zvýšená efektívnosť procesov
·       zvýšenie produktivity vychystávania až o 60 %
·       Skrátenie pochôdzok obsluhy

Automatizácia skladu pomocou automatizovaného skladového systému Kardex Shuttle zvýši efektívnosť vašich skladových procesov.

Výhody skladovania s Kardex Shuttle

• Kratšie prístupové časy
• Ideálne pre variabilné alebo meniace sa veľkosti dielov
• Úspora až 90 % podlahovej plochy vďaka využitiu celej výšky stropu
• Dynamické regály maximalizujú hustotu skladovania
• Bezpečný prístup a ochrana uskladneného tovaru
• Zlepšená ergonómia pri doručovaní tovaru osobne
• Zostavené na mieru pre akúkoľvek aplikáciu alebo prostredie

Viac informácií nájdete na webovej stránke spoločnosti Kardex Remstar.

Rozsah dodávky

·       4 vertikálne výťahové moduly Kardex Shuttle, každý s jediným prístupovým otvorom; Š: 2,780 mm I H: 3,074 mm I V: 7,350 mm
·       2 vertikálne výťahové moduly Kardex Shuttle, každý s dvoma protiľahlými prístupovými otvormi; Š: 2,780 mm I H: 3,074 mm I V: 7,350 mm
·       Systém ukazovateľov polohy na prístupovom otvore,    systém KBS put-by-lights
·       Systém Kardex Power Pick s  hostiteľským pripojením k  ERP systému K2, modul inventarizácie