Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

Prince of Speed 2022

Prvé rýchlostné kolá zo súťaže Prince of Speed sa konali v La Palme, Aude na juhu Francúzka. Každoročne sa mnoho rýchlostných jazdcov pokúša prekonať rýcholstný rekord a tak nastaviť jazdenie na nový level. Ako im to ale zatiaľ ide?
Ria Tomašáková

Podmienky boli náročné ale to nikoho neodradilo. V ženskej kategórii Zara Davison, ktorá vyhrala rekord v roku 2018, dala do toho všetko a viac ako 1000m jazdila o 2km/h viac ako je svetový rekord. Nanešťastie vietor nebol na jej strane posledných 500m a spadol z 45 uzlov na 25 uzlov.

Mladá švajčiarka Heidi Ulrich si zachovala dobré umiestnenie potom ako ukázala svoje odhodlanie a nevyzerá to tak, že by boj proti veteránke Zare vzdala.

V mužskej kategórii sa takisto pokúšali prekročiť rekordy. Sylvian Hoceini, ktorý má svetový rekord v Kitingu, si chcel udržať priemernú rýchlosť 40 uzlov, čím by prekonal svetový rekord 39.04 uzla získaný američanom Rodom Douglasom z roku 2019.

Vincent Valkenaers, Thorsten Luig a Christian Arnold nemali veľa šťastia keďže vietor prichádzal viac zo severu a tak hladina vody nebola perfektne rovná. Vincent by avšak chcel tento rok získať svetový rekord v speed windsurfingu, ktorý momentalne patrí 25 násobnému šampiónovi Antoine Albeauovi z roku 2020. S priemernou rýchlosťou 45 ulov na 500m nám všetkým Vincent ukázal, že ešte stále je možné posúvať limity speed windsurfingu.

Na druhej strane európsky šampión Prince Baldini vyskúšal udať nový rýchlostný rekord na Wingu, avšak to nebolo pre neho jednoduché, lebo sa stále zotavuje zo zranenia členku.

Posledné júnové dni (od 22.06. do 28.06.) predpoveď vyzerá nádejne a tak dúfajme, že vyjde a možno už čoskoro sa dozvieme nový rýchlostný rekord a to nie len vo windsurfingu.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu