To najlepšie víno spod Malých Karpát odprezentujú v sobotu 18.6. v obci Vinosady na podujatí „Putovanie za vínom z pivnice do pivnice“ vinári vo svojich vinárstvach či v pivniciach. Výnimočnou a návštevy hodnou pivnicou bude pivnica, ktorá sa otvorí po dlhých ôsmich rokoch. Takmer 300 ročný priestor odhalí zanietených ľudí, ktorí pracujú vo vinohradoch i vo vinárstve Martina Pomfyho. Modranská 29, to je tá adresa, na ktorej M. Pomfy s pivničným majstrom Jurajom Kvačalom návštevníkom predstaví jedinečné vína, ktoré vznikli poctivou prácou šikovných rúk. Zároveň ponúknu možnosť vychutnať si tieto vína v neopakovateľnej atmosfére. Pivnica sa týmto dňom stane priestorom vhodným na rôzne slávnostné príležitosti.

Ilustračné foto
Zdroj: Martin Pomfy MAVIN

Pivnica je podľa Martina Pomfyho ideálnym miestom na ochutnávku vína. „Posledných dvanásť rokov sme sa zamerali na pestovanie vlastného hrozna, preto neotvárame vlastné priestory, ktoré nemáme vybudované. Víno sa rodí vo vinici, je nevyhnutne dôležité pestovať si vlastné hrozno. A tak to aj robíme,“ hovorí vinár, ktorý s otvorenou náručou víta všetkých nadšencov vinárskeho remesla.

„Milovníci vína si budú môcť prezrieť viacero pivníc vo Vinosadoch, kde môžu spoznať vinárov a ich vína, ktoré s láskou vyrobili,“ približuje Martin Pomfy. „Budeme sa tešiť, ak sa podujatia zúčastnia nadšenci vína a podporia tak lokálne pestovanie hrozna a výrobu vinosadského vínka,“ dodáva vinár a vinohradník.

Ilustračné foto
Zdroj: Martin Pomfy MAVIN

Výnimočné vína od Pomfyho

Návštevníci budú mať tú česť ochutnať i vína, ktoré doposiaľ nie sú na trhu a nedajú sa nikde kúpiť. Z „dielne“ Martina Pomfyho budú mať návštevníci príležitosť ochutnať jedenásť vyberaných druhov vína z kategórie ľahkých bielych vín, lahodných ružových a chýbať nebudú ani unikáty z radov červených odrôd. Výber pozostáva z toho najlepšieho, čo úroda po minulé roky priniesla. Chýbať nebude ani drobné občerstvenie a skvelý guláš od pána domáceho, od majiteľa pivnice.

Ilustračné foto
Zdroj: Martin Pomfy MAVIN

Ako hovorí Martin Pomfy, víno je darom prírody a práve tej treba ďakovať za hrozno, z ktorého vzniká nápoj bohov. Milovníci a nadšenci tohto nápoja sú vítaní na sobotnom podujatí v dedinke, ktorá priam dýcha atmosférou vinohradníctva a vinárstva. Dopriať si deň v tomto prostredí vnesie radosť a dobrú náladu do jedného nevšedného víkendového dňa, z ktorého si môže každý návštevník odniesť domov fľašu svojho vyvoleného vína.