Volány všade kam sa pozrieš – trend, ktorý toto leto osloví!

Volány všade kam sa pozrieš – trend, ktorý toto leto osloví!

Volány sa v priebehu 20. storočia pomaly presúvali viac výlučne k ženám, a to prostredníctvom ženskej módy, flamenco šiat a obnovenej extravagancie po druhej svetovej vojne. Napríklad práve spomínané flamenco šaty, kde je tých volánov o niečo viac, by sme mohli zaradiť aj k vintage móde, ktorú miestami volány na oblečení pripomínajú.

V posledných rokoch si volány potvrdili svoju dominanciu v móde, a tak sa v súčasnosti k nám vracajú ako jeden z najhorúcejších trendov tejto sezóny. Vlny na rukávoch, ramienkach, vo výstrihoch, v páse, na spodných častiach sukní a šiat ponúkajú všestrannosť, ktorá je schopná dodať eleganciu každému vzhľadu. A je jedno, či máte čerstvých 15 alebo ste v tých najlepších rokoch života (v rozkvete), oblečenie s volánmi sa oplatí vpustiť do svojho šatníka v akomkoľvek veku a bez ohľadu na typ postavy.

Volány na oblečení sú také univerzálne, že dokážu každej postave poskytnúť to, čo potrebuje. Volány vo výstrihu dodajú vášmu dekoltu objem v prípade, že vás príroda neobdarila. Volány na rukávoch dokážu odpútať pozornosť od širších bokov alebo pásu. Ak správne zvolíte, budete sa cítiť dokonalo.

Pozri aj: Color blocking v móde: Výstrednosť sa v tomto roku nosí

dámska letná móda

Zdroj: Shutterstock®

Letná volánová móda

Ako sme písali, nájdete ich na akomkoľvek kúsku oblečenia. V lete nešliapnete vedľa, keď siahnete po ľahkej a vzdušnej halenke alebo tričku na ramienka. Skvelou voľbou sú aj šortky, ktoré sú lemované menšími volánikmi v spodnej časti (viď foto). Ak k týmto kúskom zvolíte správne doplnky, budete sa cítiť príjemne a vyzerať trendy.

Najlepším letným doplnkom je rozhodne klobúk. Či už zvolíte rybársky klobúk alebo viac ženskejší plážový, vedzte, že tým prospejete aj svojej pokožke či vlasom. Odborníci totižto stále upozorňujú na potrebu ochrany pleti i vlasov pred slnečným žiarením. To totižto vlasy vysušuje, v dôsledku čoho môžu byť po lete bez života, pôsobiť nezdravo a hlavne zničene.

Slnečné žiarenie negatívne vplýva aj na pleť či zrak. Klobúk vašej pleti poskytne aspoň nejakú ochranu, no tú by ste mali kombinovať aj s ochrannými krémami. A ako ochrániť svoj zrak? Jednoznačne prostredníctvom slnečných okuliarov – vyberajte však také, ktoré poskytujú 100 % UV ochranu.  


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Katarína Konečná 16.06.22 10:56

KK
karma
105.00

super pre mladé dievčatá

  • 1
Odpovedať

Lenka Šluchová 16.06.22 19:39

karma
-1.00

Krásne kúsky. Ja má rada také voľnejšie veci a volany.

  • 1
Odpovedať

Mária Slováková 17.06.22 07:21

MS
karma
118.00

Rada nosím volánové blúzky a sukne.

  • 1
Odpovedať

Ľubica Šťastná 17.06.22 08:00

ĽŠ
karma
100.00

Veľmi pekný trend.

  • 1
Odpovedať

Iveta Moravčíková 17.06.22 16:32

IM
karma
100.00

Ked je niečo pekné prečo nie aj volány je tie kolkokrát dodaju krásu

  • 1
Odpovedať

Katarína Kačuriková 20.06.22 07:56

karma
113.00

Súhlasím, práve volány dokážu outfit alebo oblečenie ozvláštniť :)

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 27.06.22 19:08

MM
karma
100.00

volány sú fajn, ale pre mladšie ročníky

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní