Sociálne siete

Podvodná súťaž o Toyota Hilux cez Hello Camper prenikla až k nám

Ohodnoťte článok

Zväčša sú to české a slovenské súťaže, ktoré sa pokúšajú zlanáriť dôverčivých Slovákov do pascí. Teraz sa po dlhšom čase objavuje súťaž zahraničná. Jej podmienky hovoria jasne. A sa chceš zúčastniť súťaže o nádhernú Toyotu Hilux, musíš napísať do komentára „HOTOVO“. Ale, až po tom sa dozvieš, že musíš ešte pozvať 5 kamarátov.

Hello Camper

inzercia:

Fejková súťaž na Hello Camper

Stránka, ktorá vznikla len 25. marca 2022 má okolo 5 000 fanúšikov a prezentuje sa ako 71 ročný projekt (nevedno čoho). Chýba oficialita, logika súťaže, chýba čokoľvek, čo by mohlo byť oným podstatným dôveryhodným prvkom. Namiesto toho tu máme facebook stránku Hello Camper, ktorá narába s kradnutou fotografiou krásneho nového auta, ktoré ani nemá, nemá ani len sponzora, celé podmienky a reálny záujem niekomu akúkoľvek hoci len podobnú výhru dať. Ďalší prípad prostej podvodnej súťaže, ktorá po vyhodnotení oslovuje obete podvodu a vyžaduje od nich platobné informácie.

Originálna snímka zachytáva Toyotu Hilux v bielom prevedení na červenom koberci. Takáto fotografia je súčasťou viacerých médií, fotiek, blogov a pod už od januára 2022 a možno ešte skôr. Nemá nič spoločné so stránkou Hello Camper a podvodnou súťažou. Fotografiou používa napríklad februárový článok na https://www.motor1.com/. Šmejd stojaci za podvodnou súťažou prebral snímky, vymyslel text, nepremyslel podmienky a následne si dáva prácu s tým, aby aj komunikoval so „súťažiacimi“. Upozorňujeme na to, že z 200 rovnakých prípadov sme za posledný rok a pol mali 200 nebezpečných súťaží a ani jediný prípad reálnej súťaže, číslom teda „0“ (nula).

Niektorí komentujúci majú viac rozumu, alebo len menej dôvery v podobné tvrdenia, hoci sme už o nich písali naozaj nespočetne veľa krát a nie sme pritom jediní. Nasledovná ukážka je dôkazom toho, že automatická odpoveď s ďalšími inštrukciami kašle na „splnenie prvej úlohy“.

Dementný automat súťaž podvodná facebook

Viac k tomu nemáme čo dodať.

Nebezpečná stránka:  https:(2xlomítko)www.facebook.com/Hello-Camper-103472505653859

Pomohli sme vám? Pomôžete vy nám?

V prípade záujmu o pomoc z vašej strany smerom k nám nám postačí naozaj málo. Mimo zdieľanie našich článkov nám pomáha ľubovoľný príspevok na "kávu" a chod stránok na nasledovné údaje:

Číslo účtu: SK84 8330 0000 0026 0029 5817
Dôležitý je variabilný symbol: 8188900864

Príspevok na "kávu" (v kaviarni pokojne v cene okolo 1 EURO) je v skutočnosti príspevok na chod stránok u webhostingovej spoločnosti. Ďakujeme za Vašu pomoc. Viac o podpore portálu nájdete v tomto článku.
QR platba donate, podpora HOAX.sk

inzercia:

Aké máte z článku a témy pocity?

Rozčúlený
1
Šťastný
0
Milujem to
0
Nie som si istý
0
Hlúposť
0
Šéfredaktor portálu HOAX.SK a jeho súčasť od roku 2012. Nadšenec Hviezdnych vojen, cyklistiky, streľby, potápania, ale aj bezpečného pohybu v online priestore. Bývalý učiteľ informatiky, v súčasnosti vyhľadávač problémov a autor viacerých tém o internetovej bezpečnosti.

    Mohlo by vás zaujímať aj nasledovné:

    Viac v rubrike:Sociálne siete

    Komentáre sú ukončené