Zorganizujte si kabelku a zabudnite na neporiadok

Každá z nás to pozná. Upraceme si kabelku a o pár dní neskôr je v nej rovnaký chaos a neporiadok, ako predtým. Tomuto problému sa však dá vyhnúť, ak si ju zorganizujete ľahko udržateľným spôsobom. Prečítajte si návod, ako na to.

Aký je najlepší spôsob na usporiadanie kabelky?

Najlepšie, čo môžete pri organizovaní kabelky urobiť, je zaobstarať si viaceré vrecúška na roztriedenie a uloženie konkrétnych predmetov. Možno sa vám zopár vrecúšok vála doma. No ak nie, zájdite do obchodu a vyberte si také, ktoré budú ladiť s vašou kabelkou. Dôležité je však najmä to, aby spĺňali účel.

Možno pri upratovaní zistíte, že vám stačí len kabelka menšej veľkosti. Žiadny problém, na internete nájdete veľa e-shopov s elegantnými lacnými kabelkami.

Postup pri organizovaní:

Vytiahnite z kabelky všetky veci

Začnite tým, že kabelku úplne vyprázdnite, aby ste si veci vopred zorganizovali. Toto vám pomôže vytvoriť si lepší prehľad o tom, aké predmety v nej aktuálne nosíte a budú sa vám ľahšie triediť.

Rozhodnite sa, aké veci si chcete v kabelke ponechať

Priznajme si, väčšina z nás má v kabelke kopec zbytočností, ktoré iba zaberajú priestor. Kvôli tomu je preplnená a nie je v nej dostatok priestoru na podstatné veci, ako sú kľúče od domu, veľké dámske peňaženky a mobily. Nechajte si iba predmety, ktoré používate a ostatné odložte bokom. Stále sa môžete neskôr rozhodnúť uložiť ich naspäť do kabelky.

Vytvorte si kôpky a roztrieďte predmety

Predmety, ktoré nosíte v kabelke roztrieďte do kategórií, ako sú žuvačky, kozmetika, účtenky atď.

Ak máte veci roztriedené, použite vrecúška, aby ste ich uskladnili. Pomôže vám to udržať podobné predmety pokope a to uľahčí vaše hľadanie. Do jedného vrecúška vložte všetko, čo potrebujete na úpravu vlasov, do ďalšieho dekoratívnu kozmetiku atď. Ak si vždy predmet uložíte na správne miesto, už nikdy sa vám nestane, že bude vo vašej taške neporiadok.

Označte si vrecká

Ak ste na usporiadanie použili vrecká z umelej kože, môžete na ne nakresliť nápisy ako kozmetika, vlasy, doklady a iné. Pri plátených a látkových vreckách skúste použiť nažehlovacie štítky alebo si nápisy skúste vyšiť. Toto vám pomôže vytvoriť prehľad vo veciach.

Vloženie predmetov do kabelky

Predmety, ktoré používate najčastejšie je dobré uložiť do najprístupnejších vreciek. Ak máte vysokú kabelku, umiestnite na spodok najmenej používané predmety.

Zdroj obrázku: Motortion Films / Shutterstock.com

Chod hore