Zlé správy! Antikoncepcia môže zničiť váš milostný život!

Antikoncepcia
Antikoncepcia môže vplývať na váš milostný život Thinkstock

Nedávna štúdia zistila, že hormonálna ochrana vplýva až fascinujúcim spôsobom na váš dlhotrvajúci vzťah!

Mnohé z vás hormonálnu antikoncepciu poznajú a pravidelne užívajú. Prináša nám množstvo výhod, ako je napríklad pekná pleť či nebolestivá menštruácia, no predovšetkým zabraňuje neželanému počatiu. O tom, že môže znížiť chuť na sex, ste už možno počuli, ale nová štúdia publikovaná v National Academy of Science tvrdí, že do vášho partnerského života dokáže zasiahnuť omnoho viac!

Antikoncepcia vplýva na to, ako ste spokojné so svojim partnerom

Znepáčil sa vám po svadbe váš manžel? Zhoršil sa rapídne váš intímny život? Podľa uvedenej štúdie to má na svedomí práve hormonálna antikoncepcia. Realizátori výskumu na vzorke 118 manželských párov sledovali súvislosť medzi užívaním antikoncepcie, spokojnosťou respondentov s manželstvom a sexuálnym životom. Prvá skupina (48 párov) bola sledovaná za šesť až osem mesiacov po štyroch rokoch. Zvyšok (70 párov) sa preveroval každé štyri mesiace v priebehu jedného roka. Keď vedci analyzovali výsledky týchto dvoch štúdií, prišli k fascinujúcim zisteniam, ako užívanie antikoncepcie dokáže ovplyvniť milostný život. Na začiatok, štúdia zistila, že ženy, ktoré užívali hormonálnu antikoncepciu, keď sa stretli so svojimi životnými partnermi, zvolili si menej atraktívneho muža. Po vysadení tabletiek sa im však začal javiť ako neatraktívny, aj keď si ho predtým vybrali. Tiež zistili, že ženy, ktoré začali užívať antikoncepciu až po uzatvorení manželstva, boli menej spokojné so svojim intímnym životom, než tie, ktoré tieto tabletky nebrali ani po svadbe, ani pred. Avšak, ženy, ktoré užívali antikoncepciu pred svadbou a po svadbe naopak tabletky vysadili, boli so svojim manželstvom viac spokojné ako na začiatku a partner sa im javil atraktívnejší.žiarlivý partner, konflikt, problém, dvaja, muž, nevera, hádka, žiarli

Za to všetko môžu hormóny

Autorka štúdie Michelle Russellová výsledky svojho výskumu zdôvodňuje nasledovne: „Za to všetko môžu naše hormóny.“ Podľa nej sa ženy riadia podvedomou schopnosťou vyberať si partnera, s ktorým je predpoklad, že budú mať zdravé a krásne deti. A pretože hormonálna antikoncepcia túto schopnosť potláča, atraktivita partnera počas užívania tabletiek nie je u nich na prvom mieste. Naopak ženám, ktoré tabletky neberú, na nej záleží viac. To môže spôsobiť to, že po vysadení tabletiek sa nám náš partner nepáči a nie sme spokojné so svojim manželstvom.

Dané zistenia potvrdzuje aj ďalšia štúdia. Ženám, ktoré neužívali tabletky, predkladali fotografie mužov, aby posúdili ich príťažlivosť. O tri mesiace neskôr potom, čo začali užívať tabletky, podstúpili test znovu. Vedci zistili, že fotky mužov z prvého testu boli viac mužnejšie a sexi, ako fotky mužov, ktoré sa im páčili po nasadení antikoncepčných piluliek.

Môže nám krachnúť vzťah vďaka tabletkám?

Aj keď tieto tvrdenia sú zaujímavé, nebojte sa, že váš vzťah je odsúdený na zánik, ak sa rozhodnete prestať brať antikoncepciu. Hormonálna ochrana môže síce čiastočne zmeniť typ chlapov, ktorí sa vám páčia, ale priznajme si, atraktívnosť v dlhotrvajúcom vzťahu prestáva byť menej dôležitá a ustupuje do úzadia v prospech oveľa dôležitejších hodnôt partnera.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom