Vymenili ho zadarmo. Buffalo Sabres angažovali Bena Bishopa

Ben Bishop v drese Dallasu.
Ben Bishop v drese Dallasu. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|11. jún 2022 o 07:26

Veterán už nikdy nebude chytať.

BUFFALO. Klubu Dallas Stars sa podarilo čiastočne vyriešiť platovú situáciu výmenou Bena Bishopa. Dohodli sa s Buffalom Sabres.

Do Buffala okrem Bishopa smeruje aj voľba v siedmom kole draftu, ktorú "šable" získali ako kompenzáciu za pomoc. Dallas získal tzv. budúce vyrovnanie.

Americkému vysokému brankárovi zostáva zo zmluvy ešte jeden rok, počas ktorého si zarobí 3 500 000 dolárov. Chytať však nikdy nebude.

V decembri ohlásil, že pre dlhotrvajúce problémy so zraneniami musí nútene ukončiť kariéru. Zatiaľ neoficiálne, keďže je pod zmluvou.

Naposledy chytal v minulej sezóne. Pripísal si jeden štart za farmársky Texas a po stretnutí, v ktorom inkasoval osem gólov z 34 striel, sa rozhodol, že už nebude pokračovať.

Bishopa si v roku 2005 vybrali St. Louis Blues v treťom kole draftu. Odvtedy nastúpil za St. Louis, Ottawu, Tampu, Los Angeles a Dallas.

V NHL odchytal 413 stretnutí, 222 vyhral, 33-krát vychytal čisté konto. Jeho kariérna úspešnosť zákrokov je na solídnej úrovni 92,1 % a v priemere inkasoval 2,32 gólu na zápas.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vymenili ho zadarmo. Buffalo Sabres angažovali Bena Bishopa