Výzva generálnemu riaditeľovi RTVS: zverejnite výšku odstupného Vahrama Chuguryana

Bývalý šéf spravodajstva RTVS Vahram Chuguryan s hanbou opustil svoju funkciu po tom, čo spravodajstvo verejnoprávnej televízie odignorovalo začiatok vojny u našich susedov. Nešlo pritom o jediné zlyhanie bývalého hovorcu ministra za SNS, ktorého do manažérskej funkcie vytiahol Jaroslav Rezník: politicky zasahoval do vysielania v prospech SNS, z redakcie vyhadzoval nepohodlných redaktorov a redaktorky a vo vysielaní dostali priestor dezinformácie či už v čase pandémie, alebo začiatku vojenskej invázie Ruska na Ukrajinu.

Odchodom Vahrama Chuguryana sa dnes zaoberal aj mediálny výbor parlamentu. Jeho predseda Kristián Čekovský (OĽANO) vyzval generálneho riaditeľa RTVS, aby výšku odstupného zverejnil s tým, že môže ísť o sumu rádovo v tisícoch eur.

„Moje doterajšie pokusy dozvedieť sa presnú výšku odstupného prostredníctvom infožiadosti RTVS odmietla. Podmienky odchodu šéfa spravodajstva nespresnil generálny riaditeľ ani na mediálnom výbore. Žiadam preto pána Rezníka, aby bezodkladne informoval koncesionárov o tom, s akým odstupným odišiel bývalý šéf spravodajstva RTVS. Nakoľko p. Chuguryan odchádzal po zásadnom zlyhaní, je vo verejnom záujme, aby boli podmienky jeho odchodu známe,” uviedol po rokovaní mediálneho výboru Kristián Čekovský.

Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník pravidelne žiada od štátu pre verejnoprávne médium mimoriadne dotácie a tvrdí, že RTVS je financovaná nedostatočne. Sám pritom okrem slušného platu dostáva od Rady RTVS pravidelné štvrťročné odmeny, po ktorých zarába viac ako ministerka kultúry, či premiér SR.

„Na mieste je otázka, či so zlatými padákmi neodchádzajú z RTVS aj najbližší spolupracovníci Jaroslava Rezníka, ktorí tak musia urobiť po hanebnej neschopnosti,” uzavrel predseda Výboru NR SR Kristián Čekovský.

Náš plán

Máme viac ako 900
riešení pre Slovensko!

Program