Internetové podvodySpam

Ilegálny predaj a zneužitý Bear Grylls na tovar-promo.com a „taktický dron“

Ohodnoťte článok

Už nejaký čas k nám prichádza nevyžiadaný spam na „taktický dron“. Pokúšame sa pochopiť, čo je na tomto lacnom dronovi taktické. Odkiaľ vzali jeho predajcovia pôvodnú cenu a všetky výmysly, či práva na použitie fotografie Beara Gryllsa na vrchole kopca, kde v pôvodnom origináli žiaden dron nie je. tovar-promo.com stránka nám cez nevyžiadaný spam prezentuje všetky vymyslené informácie o neopakovateľnosti a kvalite ich diele s názvom XTactical Dron. Čo je horšie, ide o obchod, cez ktorý je možné objednávať. To priamo aj stránka tvrdí. Svoju objednávku tu naozaj môžete vykonať, ale s veľkými rizikami. Čo sa tu vlastne deje?

Predaj na tovar-promo.com je protizákonný

Ak chcete príklad toho, ako sa to nerobí, nazrite sem. Stránky s vymyslenými a zmanipulovanými informáciami, falošnými tvrdeniami o super technológii s pôvodnou cenou 200 EUR sa vydáva za taktický dron. Taktický! Opakovane sa dozviete, že objednávka je tak jednoduchá, pretože stačí vyplniť len krátky formulár. Chcú od vás meno a priezvisko a telefón. Nič viac. A to je práve problém. Upíšete sa objednávke bez toho, aby ste:

  • mali možnosť vidieť všeobecné obchodné podmienky
  • mali možnosť vedieť skutočný pôvod prístroja
  • dozvedeli sa, kto je predajcom a s kým vlastne uzatvárate nejaký typ zmluvy, či dohody.
  • nezískate žiadne detaily o možnostiach reklamácie.
  • chýba akákoľvek identifikácia predajcu, čo je v dnešnej dobe nemysliteľné.
  • objednávka na komerčnej resp. predajnej stránke, ktorá ponúka online predaj tovaru, v takejto podobe je neprípustná!

Problémom samotným je už len samotný fakt, že email prichádza v rovnakej šablóne, rovnako frekventovane a v rovnakom rozsahu, ako prichádzajú rôzne ďalšie nebezpečné prípravky. Šmejdy, ktoré sa vydávajú za lieky proti cukrovke, na erekciu, na záchranu srdca, zraku, čuchu, zraku. Bojujú proti parazitom, alebo liečia choré kĺby. Rovnaké emaily prichádzajú s informáciou o taktickom drone XTactical Dron. Na každej snímke na stránke je pritom zachytená iná veľkosť, ustálená zväčša na tých menej kvalitných. Zákazník nemá žiadne záruky a v prípade nespokojnosti takzvaný taktický dron XTactical Dron nemá kam vrátiť.

Skúsenosti vás, verejnosti, hovoria aj niečo o prístupe predajcu na opačnej strane linky. Arogancia, vyhrážanie, podivné jednanie, neslušné správanie. Jediné sídlo, ktoré na celej stránke nájdete, je celkom dole v texte akýchsi podmienok, ktoré nemajú absolútne žiadne prispôsobenie rozhraniu stránok, obsahu, predávanému artiklu a v žiadnom prípade neobsahujú to podstatné – slovenský jazyk. Stránky, ktoré svojim jazykom a cenou idú oslovovať Slovákov a stránky, ktoré najmä nechutnou frekvenciou spamujú slovenské schránky následne nemajú zásadné podmienky (hoci stručné a nie k veci) v angličtine!

Bear Grylls nemá nič spoločné s týmito podvodníkmi

Fotografia, ktorú podvodníci využívajú v spamoch,m rovnako ako na svojich stránkach, nemá žiadne skutočné prepojenie na slávneho televízneho dobrodruha Beara Gryllsa. To, že na fotografii je s neprimerane veľkým dronom je dielo primitívnej retuše. Reálne totiž žiaden dron pri ňom nelieta. Fotografia je ústrednou snímkou jeho redizajnovanej stránky. Tie neprirodzene vybielené okraje vrcholkov hôr sú na podvodnej stránke len preto, že sa pokúšali príliš zamaskovať samotný nadpis ADVENTURE. Na úroveň tejto úpravy ie je nutné poznať nástroje a tajné funkcie Adobe Photoshop.

Bear Grylls taktický dron

inzercia:

O originálnej grafike píšu napríklad tu: https://www.awwwards.com/sites/bear-grylls

Taktický dron? Upozorňujeme pred nákupom:

Neodporúčame nákup predovšetkým z dôvodov:

  1. propagácia výroku prostredníctvom spamu
  2. výrobok je neznámy
  3. fotografia, kde je Bear Grylls ako aj ďalšie, sú retuše, ktoré nemajú nič spoločné s tým, čo je predmetom predaja
  4. veľkosť výrobku zásadne kolíše a je nejasná
  5. pôvod výrobku je nejasný
  6. firma, dovozca, či zastúpenie v SR je nejasné. Adresa do ruského mesta Iževsk je pre nulovú vymožiteľnosť práva nemožná, až výsmech.
  7. chýbajú obchodné podmienky
  8. chýbajú akékoľvek podmienky v slovenčine
  9. Rovnaký prevádzkovateľ má na rováši všetky nebezpečné podvodné prípravky, ktorým sme sa za posledný mesiac venovali, ohrozujúce zdravie dôverčivých ľudí, aj ich peniaze
  10. nenachádzame žiadnu pozitívnu skúsenosť s nikým, čo by po drone siahol a mal príjemnú skúsenosť s nákupom. Iba niekoľko negatívnych.

Pomohli sme vám? Pomôžete vy nám?

V prípade záujmu o pomoc z vašej strany smerom k nám nám postačí naozaj málo. Mimo zdieľanie našich článkov nám pomáha ľubovoľný príspevok na "kávu" a chod stránok na nasledovné údaje:

Číslo účtu: SK84 8330 0000 0026 0029 5817
Dôležitý je variabilný symbol: 8188900864

Príspevok na "kávu" (v kaviarni pokojne v cene okolo 1 EURO) je v skutočnosti príspevok na chod stránok u webhostingovej spoločnosti. Ďakujeme za Vašu pomoc. Viac o podpore portálu nájdete v tomto článku.
QR platba donate, podpora HOAX.sk

inzercia:

Aké máte z článku a témy pocity?

Rozčúlený
0
Šťastný
0
Milujem to
1
Nie som si istý
0
Hlúposť
0
Šéfredaktor portálu HOAX.SK a jeho súčasť od roku 2012. Nadšenec Hviezdnych vojen, cyklistiky, streľby, potápania, ale aj bezpečného pohybu v online priestore. Bývalý učiteľ informatiky, v súčasnosti vyhľadávač problémov a autor viacerých tém o internetovej bezpečnosti.

    Mohlo by vás zaujímať aj nasledovné:

    Viac v rubrike:Internetové podvody

    Komentáre sú ukončené